Louis Bouillot Cremant de Bourgogne Millésimé Brut 2012 (9,0)

 

Alltsedan starten 1877 i Nuits-St-Georges har Louis Bouillot varit en erkänd tillverkare av mousserande kvalitetsvin i Bourgogne. Hos Louis Bouillot framställs inte bara standardprodukter av hög kvalité utan även särskilt utarbetade toppviner vars druvor är tagna från några av Bourgognes bästa vingårdslägen. Idag ägs Louis Bouillot av Boisset-gruppen som också har grundat ett stort vinturistcentrum i Nuits-St-Georges med fokus på Crémant de Bourgogne.

Louis Bouillot Cremant de Bourgogne Millésimé Brut 2012Vinhus: Louis Bouillot
Årgång: 2012
Alkoholhalt: 12%
Sockerhalt: 12 g/L
Arom: Fruktig och frisk doft av päron, ljust bröd samt citrusfrukter.
Smak:  Torr, komplex och samtidigt mjukt återhållsam. Toner av päron, gula äpplen, mandariner, kex, och mineral återfinns.
Serveringstemperatur: 6-10 grader
Passar bra till: Sällskapsdryck, tapas, sushi, oliver eller till lättare fiskrätter
Pris: 149 kr
Artikelnr: 77865
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Louis Bouillots flertalet årgångslösa Crémant de Bourgogne har funnits på Systembolaget i många år. Skapelsen Millésimé Brut ”Perle Rare” görs endast vid sällsynt bra årgångar och lagras 24 månader på jästfällning jämfört med den klassiska storsäljaren, Brut ”Perle de Vigne”, som lagras 15 månader. Utan att tveka är årgångscrémanten värd mellanskillnaden på 30 kr. Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 9,0.

Blank

Hur betygsätter du Louis Bouillot Cremant de Bourgogne Millésimé Brut 2012? Rösta och kommentera gärna nedan.

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan: