Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Perle d’Or 2008 (9,0)

 

Alltsedan starten 1877 i Nuits-St-Georges har Louis Bouillot varit en erkänd tillverkare av mousserande kvalitetsvin i Bourgogne. Hos Louis Bouillot framställs inte bara standardprodukter av hög kvalité utan även särskilt utarbetade toppviner vars druvor är tagna från några av Bourgognes bästa vingårdslägen. Idag ägs Louis Bouillot av Boisset-gruppen som också har grundat ett stort vinturistcentrum i Nuits-St-Georges med fokus på Crémant de Bourgogne. Just detta vin har lagrats 48 månader på jästfällningen i flaska före degorgering och en viss del av chardonnaymusten är även ekfatslagrad.

Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Perle d’Or 2008Vinhus: Louis Bouillot
Årgång: 2008
Alkoholhalt: 12%
Sockerhalt: 5,9 g/L
Arom: Fruktig doft med inslag av äpple, ljust bröd och citrus.
Smak: Torr, fruktig och komplex smak med inslag av päron, gula äpplen, plommon, mandariner, kex, grapefrukt, ananas och mineral.
Serveringstemperatur: 6-10 grader
Passar bra till: Sällskapsdryck eller till lättare fiskrätter
Pris: 179 kr
Artikelnr: 77973
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Perle d’Or 2008 är en väldigt trivsam skapelse från det välrenommerade vinhuset Louis Bouillot. Den bepryds med stilfulla reliefer av vinrankor vid flaskans bas och bara namnet d’Or (guld) får oss att vilja prova den. Gyllene till färgen och med en mycket komplex doft- och smakprofil. Likt de andra skapelserna från Louis Bouillot är även denna av högsta klass med en perfekt balans, trivsam arom, långvarig eftersmak och bra pris. Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 9,0.

Blank

Hur betygsätter du Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Perle d’Or 2008? Rösta och kommentera gärna nedan.

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan: