Alfred Gratien Brut Classique

Posted · Add Comment

🍾 Alfred Gratien Brut Classique
🏷 nr 79752; 329 kr
🍇 29% PN, 25% PM och 46% C.
🍭 0,9 g/100 mL (Brut).
👃🏼 Doften är lätt och subtil, men har ändå en viss elegans. Aromer som citrusfrukter, plommon och mango återfinns samt en viss nyans ek.
💋 Torr och relativt komplex med tydliga citrustoner och exotiska frukter. Även här återfinns mango, men även aprikos. En klar mineralton är även bakomliggande som t.om. återfinns i doften. Allting avslutas med en rejäl fyllighet.
👤 Alfred Gratien tillämpar lite speciella tekniker så som att endast juicen från den första pressningen används samt att den första jäsningen alltid sker på ekfat. Det är en gyllene skapelse med många små bubblor och långlivad mousse. Doften är elegant med toner av citrusfrukter, mango, persika och aprikos. Smaken är väl balanserad med en aromatisk styrka och friskhet med inslag av exotiska frukter. Tidigare, då den kostade 299 kr, var den, enligt mig, en av de mest prisvärda under 300 kr, men efter höjningen förra året har den tyvärr hamnat på fel sida om strecket. Hur som helst är det en underbar och prisvärd skapelse, men inte lika mycket som tidigare 😊
🏅 8,0 (mycket bra champagne)!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Vad tycker ni om den här?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🍾 Alfred Gratien Brut Classique (nr 79752; 329 kr).
 29% PN, 25% PM och 46% C.
 0,9 g/100 mL (Brut).
🏼 Doften är lätt och subtil, men har ändå en viss elegans. Aromer som citrusfrukter, plommon och mango återfinns samt en viss nyans ek.
 Torr och relativt komplex med tydliga citrustoner och exotiska frukter. Även här återfinns mango, men även aprikos. En klar mineralton är även bakomliggande som t.om. återfinns i doften. Allting avslutas med en rejäl fyllighet.
 Alfred Gratien tillämpar lite speciella tekniker så som att endast juicen från den första pressningen används samt att den första jäsningen alltid sker på ekfat. Det är en gyllene skapelse med många små bubblor och långlivad mousse. Doften är elegant med toner av citrusfrukter, mango, persika och aprikos. Smaken är väl balanserad med en aromatisk styrka och friskhet med inslag av exotiska frukter. Tidigare, då den kostade 299 kr, var den, enligt mig, en av de mest prisvärda under 300 kr, men efter höjningen förra året har den tyvärr hamnat på fel sida om strecket. Hur som helst är det en underbar och prisvärd skapelse, men inte lika mycket som tidigare 
🏅 8,0 (mycket bra champagne)!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
@henkellalkoholfri @champagnealfredgratien
Taggar: champagne prisvärd mousserande bubbel onsdagslyx alfredgratien skumpa lillördag
Länk till inlägget feb 27, 2019 @ 20:30

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 
 
Senaste bilder från vår Instagram (@mousserande.se)