Alfred Gratien Cuvée Paradis Brut 2006 (9,0)

Endast 23 år gammal grundade Alfred Gratien sitt företag i Épernay år 1864. Alfred Gratien lär ha sagt: ”Jag har alltid tyckt att vad Champagne är för vin är vad haute couture är för modet”. Gratien var noga med framställningen av Champagne och än idag jobbar företaget efter traditionella hantverksmässiga metoder. Vid 44 års ålder 1885 dör Alfred och sedan dess har driften legat hos familjen Jaeger- nu i fjärde generationen med Nicolas Jeager som andra vinmakare jämte sin far Jean-Pierre Jaeger. Produktionen är begränsad till 250 000 flaskor årligen, allt för att säkerställa kvaliteten. År 2006 köpte man 1,5 ha Chardonnay Grand Cruläge i Le Mesnil-sur-Oger. En dyr men god investering då priset i Champagne för ett sådant läge idag ligger på 1 000 000 Euro per hektar.

Alfred Gratien Cuvée Paradis BrutChampagnehus: Alfred Gratien
Alkoholhalt: 12%
Årgång: 2006
Sockerhalt: 9 g/L
Arom: Doften är delikat med en blandning av honung, nötter och subtila inslag av vit frukt, gula äpplen och tropiska frukter.
Smak: Smaken är torr, frisk, välbalanserad och komplex med inslag av söt, vit frukt och elegant brödig ton i avslutet. Vidare finner man gult äpple, citrusfrukter och nougat.
Serveringstemperatur: 6-12 grader.
Passar bra till: Aperitif, fisk, skaldjur, ljust kött eller kyckling.
Pris: 599 kr
Artikelnr: 7578
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Alfred Gratien Cuvée Paradis Brut 2006 har en klar, skimrande färg med gyllne toner och rikligt med små bubblor och långlivad mousse. Det är en explosion av komplexa dofter och smaker som kommer i vågor. Riktigt utsökt hantverk! Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 9,0.

Blank

Hur betygsätter du Alfred Gratien Cuvée Paradis Brut 2006? Rösta och kommentera gärna nedan.