Antech Methode Ancestralé Doux & Fruité (8,0)

Méthode Ancestrale är en gammal framställningsmetod där druvmusten på sent skördade Mauzac-druvor jäser en första gång under låg temperatur i ståltank. Jäsningen avbryts genom nedkylning när musten uppnått 5% alkoholhalt. På våren buteljeras vinet och jäser nu en andra gång på flaskan i 14 veckor och 14°C temperatur. Under den här processen, som kallas ”prise de mousse”, jäser vinet ut och kvar finns till sist ett naturligt sött mousserande vin på 6–7% alkoholhalt.

Antech Methode Ancestralé Doux & FruitéVingård: Antech
Alkoholhalt: 7%
Årgång: NV
Sockerhalt: 68 g/L
Arom: Frisk doft med inslag av gröna äpplen, citrus, kex och mineral.
Smak: Torr och mycket frisk. Smaken har inslag av krispigt grönt äpple, citrus, honung, mineral och bröd. Den har väldigt kort eftersmak.
Serveringstemperatur: 8-12 grader
Passar bra till: Aperitif eller efterrätter.
Pris: 109 kr
Artikelnr: 7914
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Antech Methode Ancestralé Doux & Fruité är ett spännande mousserande vin producerat med Methode Ancestrale, dvs. ursprungsmetoden. Den är mycket frisk och fräsch med tydliga inslag av grönt äpple. Vidare finner man en lättare arom av citrus, honung och ljust bröd, men det är främst äpplet som märks. Eftersmaken är mycket kort och lämnar en renande känsla i munnen. Ett utmärkt vin att kombinera med efterrätter baserade på äpple. Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 8,0.

Hur betygsätter du Antech Methode Ancestralé Doux & Fruité? Rösta och kommentera gärna nedan.

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan: