Aretey Brut Reserva (8,0)

 

Arvic Aretey räknas som ett av de vackraste vinhusen i Katalonien. Vinhuset grundades redan 1918 av familjen Santacana, och egendomen ligger ca 4 mil sydväst om Barcelona. Idag är Manuel Martinez en av ägarna men framförallt är han vinmakaren bakom Aretey’s olika Cavor. Aretey Brut Reserva framställs med champagnemetoden och man låter vinet ligga på jästfällningen i ca 18 månader. Detta ger en mycket elegant och frisk Cava av hög kvalitet.

Aretey Brut ReservaVinhus: Arvic Aretey
Alkoholhalt: 11,5%
Sockerhalt: 10 g/L
Arom: En lätt arom som primärt doftar äpple, lime och brända mandlar.
Smak: Torr och har en trivsam syra som balanseras bra med en ytterst diskret sötma. Toner av gröna äpplen, honung och mandel dominerar.
Serveringstemperatur: 7-10 grader
Passar bra till: Fisk eller skaldjur, men fungerar även ypperligt som aperitif eller lättare kycklingrätter.
Pris: 79 kr
Artikelnr: 76056
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Aretey Brut Reserva är till en början väldigt lätt, men öppnar upp sig med stigande temperatur. Det är en frisk cava gjord på champagnemetoden som legat hela 18 månader på jästfällningen och som dessutom endast kostar 79 kr. Det finns egentligen ingenting att klaga på utan buteljen måste klassas som ett fynd i sin prisklass. Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 8,0.

Blank

Hur betygsätter du Aretey Brut Reserva? Rösta och kommentera gärna nedan.

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan: