Aspasie Carte Blanche Brut (8,5)

Sedan 1794 har fem generationer Ariston gjort vin i den lilla byn Brouillet, några mil väster om Reims. Dagens vinmakare Remi Ariston har drivit firman sedan 1964, på senare tid tillsammans med sonen Paul-Vincent och man har idag till sitt förfogande 12 hektar med vinrankor som är 30-35 år gamla.

Aspasie Carte Blanche Brut Champagnehus: Aspasie
Alkoholhalt: 12%
Årgång: NV
Dosage: 6 g/L
Arom: Friskt fruktig med toner av gult äpple, citrusfrukter, mogna plommon och rostat bröd.
Smak: Torr och fruktig samt fylld med spännande och intressanta smaker; gula äpplen återkommer, men även en nyans av ananas, persika, plommon, grapefrukt, mineral och ljust bröd. Den har även en diskret krämig textur som är mycket trivsam.
Serveringstemperatur: 6-12 grader
Passar bra till: Aperitif, Fisk, skaldjur, ljust kött eller fågel.
Pris: 384 kr
Artikelnr: 78441
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Aspasie Carte Blanche Brut är en ytterst trevlig skapelse från champagnehuset Aspasie. Den har härligt balanserade aromer som lyfter med stigande temperatur, men låt den inte bli för varm (över 13 grader) för då tenderar syran att ta över. För det pris den ligger ute för upplevs den riktigt attraktiv och främst för den subtilt krämiga och delikata tonen som fanns närvarande. Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 8,5.

Blank

Hur betygsätter du Aspasie Blanc de Blancs Brut? Rösta och kommentera gärna nedan.