Ayala Blanc de Blancs 2007 (8,5)

Ayala grundades redan 1860 när Edmond Ayala fick slottet i bröllopsgåva av sin blivande fru. Deras kärlekshistoria var början på det prestigefyllda champagnehusets långa historia. 2005 köpte Bollinger huset och man påbörjade arbetet att göra Ayala till ett av de bästa champagnehusen. Ett år senare utsågs Ayala till en av de stora ”personligheterna” bland champagnehusen av ansedda vintidningen La Revue du Vin. Traditionell champagneframställning med minst 6 års lagring på jästfällningen. Druvsammansättningen är 100% Chardonnay från Grand Crus; Mesnil sur Oger 50%, Cramant 25% och Chouilly 25%.

Ayala Blanc de Blancs 2007Champagnehus: Ayala
Alkoholhalt: 12%
Årgång: 2007
Sockerhalt: 9 g/L
Arom: Väldigt komplex doft av rostat bröd, moget gult äpple, lime och mineral.
Smak: Torr och mycket frisk med härliga äppeltoner som blandas med citron och honungs-aromer. Ett härligt inslag av kex finns närvarande och en trivsamt balanserad syra.
Serveringstemperatur: 6-12 grader
Passar bra till: Aperitif, fisk, skaldjur eller fågel.
Pris: 549 kr
Artikelnr: 81978
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Ayala Blanc de Blancs 2007 är en vackert ljusgul skapelse som är full med kraft och elegans. Det är primärt den tydliga citrustonen samt en markanta, men balanserade syran, som står ut. En härlig årgångs Blanc de Blancs som verkligen levererar. Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 8,5.

Blank

Hur betygsätter du Ayala Blanc de Blancs 2007? Rösta och kommentera gärna nedan.