Ayala Brut Majeur (8,0)

Ayala grundades redan 1860 när Edmond Ayala fick slottet i bröllopsgåva av sin blivande fru. Deras kärlekshistoria var början på det prestigefyllda champagnehusets långa historia. 2005 köpte Bollinger huset och man påbörjade arbetet att göra Ayala till ett av de bästa champagnehusen. Ett år senare utsågs Ayala till en av de stora ”personligheterna” bland champagnehusen av ansedda vintidningen La Revue du Vin. Detta vin ligger på sin jästfällning i minst 2,5 år före degorgering, därefter vilar det ytterligare 2 till 3 månader.

Ayala Brut MajeurChampagnehus: Ayala
Alkoholhalt: 12%
Årgång: NV
Sockerhalt: 7 g/L
Arom: Diskret och komplex doft med inslag av äpple, citrusfrukter, ljust bröd, mineral och en lätt jästton.
Smak: Torr, frisk och med en markerad syra som är väl balanserad. Toner av rött äpple, citrusfrukter, ljust bröd, plommon, mineral och en svag ton av jäst.
Serveringstemperatur: 6-12 grader
Passar bra till: Aperitif, fisk, skaldjur eller fågel.
Pris: 359 kr
Artikelnr: 89419
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Ayala Brut Majeur är en vackert ljusgul skapelse med fina små bubblor som aldrig tycks ta slut. Den har legat på jästfällningen 30 månader vilket bildat en skapelse med en härligt utvecklad karaktär av av primärt rött äpple, citrusfrukter, stenfrukter och ljust bröd. Eftersmaken är lång och mycket trevlig. Detta är en utomordentligt bra champagne! Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 8,0.

Blank

Hur betygsätter du Ayala Brut Majeur? Rösta och kommentera gärna nedan.