Bakad brie med tomatsalsa

8 okt, 2021 | Tilltugg

Ibland vill man ha det enkelt och gott – då passar denna rätten perfekt!⁠⁠
Mumsigt till mousserande: Bakad brie med tomatsalsa⁠⁠

För 4 personer, tar 25 min att tillaga.

Detta behövs:
1 brietårta
1/2 rödlök
1 kruka basilika
10 cocktailtomater
1 msk balsamvinäger
1,5 msk olivolja
Salt och peppar

Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader. Dela tomaterna i klyftor. Plocka bladen från basilikan och hacka rödlöken i småbitar. Blanda allt och tillsätt balsamvinäger och olivolja samt salta och peppra lätt. Lägg sedan brietårtan i en ugnsfast form och och moterna tomatsalsan ovanpå. Baka i den nedre delen av ugnen under 20 min. Serveras med fördel tillsammans med skivad baguette.

Bubbeltips till rätten:⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠
Clotilde Davenne Brut Extra (nr 7725; 150 kr)⁠⁠⁠⁠⁠⁠
Diebolt-Vallois Prestige Brut (nr 7723; 399 kr)⁠⁠⁠⁠⁠⁠
Rotari Brut Riserva 2015 (nr 7567; 129 kr)⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Hur betygsätter du vinet?

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på vårt nyhetsbrev