Balbiano Freisa di Cheri 2017

Posted · Add Comment

🍾 Balbiano Freisa di Cheri 2017.
🏷 nr 79521; 230 kr
🍇 100% Freisa.
🍭 Okänt, men den upplevs inte söt.
👃🏼 Fruktig doft med inslag av svarta vinbär, viol, blåbär, örter och lakrits.
💋 Smaken är torr, frisk och lätt mustig. Trevliga toner av cederträ, svarta vinbär, nötter, örter, viol, röda bär och grapefrukt.
👤 För Balbiano började allt den 14:e september 1941, dagen då gården officiellt grundades av Melchiorre Balbiano, och två generationer senare är det Luca Balbiano som driver den. Gården drivs dels i Andezeno, dels i anslutning till Villa della Regina – en ståtlig herrgård som uppfördes i början av 1600-talet. Detta är en Frizzante, dvs. ett mousserande vin med betydligt lägre tryck (1-2,5 bar), vilket innebär att bubblorna endast är närvarande mycket lätt. Mer som en kittling på tungan än något som sprätter till i näsan. Skapelsen är mörkt rubinröd och har mycket trevliga och trivsamma mustiga toner av röda bär, svart vinbär och hallon. Det är rekommenderat att njuta det vid 16 grader, men jag tyckte att det var riktigt bra redan vid 6, så spannet är stort! Gillar man rödvin och bubbel så behöver du inte tveka längre – köp!
🏅 9,0 (exceptionell Frizzante)!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Vad tycker du om mousserande rödviner? Jag har länge varit ambivalent, men nu har jag äntligen hittat ett som är värt att prova!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🍾 Balbiano Freisa di Cheri 2017.
🏷 79521; 230 kr.
 100% Freisa.
 Okänt, men den upplevs inte söt.
🏼 Fruktig doft med inslag av svarta vinbär, viol, blåbär, örter och lakrits.
 Smaken är  torr, frisk och lätt mustig. Trevliga toner av cederträ, svarta vinbär, nötter, örter, viol, röda bär och grapefrukt.
 För Balbiano började allt den 14:e september 1941, dagen då gården officiellt grundades av Melchiorre Balbiano, och två generationer senare är det Luca Balbiano som driver den. Gården drivs dels i Andezeno, dels i anslutning till Villa della Regina – en ståtlig herrgård som uppfördes i början av 1600-talet. Detta är en Frizzante, dvs. ett mousserande vin med betydligt lägre tryck (1-2,5 bar), vilket innebär att bubblorna endast är närvarande mycket lätt. Mer som en kittling på tungan än något som sprätter till i näsan. Skapelsen är mörkt rubinröd och har mycket trevliga och trivsamma mustiga toner av röda bär, svart vinbär och hallon. Det är rekommenderat att njuta det vid 16 grader, men jag tyckte att det var riktigt bra redan vid 6, så spannet är stort! Gillar man rödvin och bubbel så behöver du inte tveka längre - köp!
🏅 9,0 (exceptionell Frizzante)!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
@viniverdi.se @orrefors
Taggar: mousserande 🍾 röttbubbel 🥂 onsdagsmys spumante frizzante bubbel lillördag
Länk till inlägget Jan 09, 2019 @ 19:44

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 
 
Senaste bilder från vår Instagram (@mousserande.se)