Beaumont des Crayères Fleur de Prestige Brut 2004 (8,5)

 

I början av femtiotalet beslutade en grupp vinodlare från Mardeuil nära Epernay att gemensamt arbeta för att skapa ett nytt champagnehus. Stolta över sin champagne, valde de som varumärke benämningen på en av de allra finaste vingårdarna – Beaumont des Crayères. Nu är de ett kooperativ bestående av 250 vinodlare som tillsammans förfogar över 86 hektar. De är även ett av få champagnehus som markerar alla sina viner med ”degorgeringsdatum” på baksidesetiketten. Just denna champagne har lagrats 10 år på jästfällningen.

Producent: Beaumont des Crayères
Årgång: 2004
Alkoholhalt: 12 %
Sockerhalt: 10,8 g/L
Arom: Friskt fruktig med toner av gult äpple, citrusfrukter, aprikos och rostat bröd.
Smak: Fruktig och fylld med spännande och intressanta smaker; gula äpplen återkommer, men även en nyans av ananas, persika, aprikos, inlagd frukt, grapefrukt, mineral, mandel och ljust bröd.
Serveringstemperatur: 8-14 grader
Passar bra till: Fisk, skaldjur, ljust kött eller fågel.
Pris: 289 kr
Artikelnr: 72474
Druvsammansättning:

Motivering och betyg:Beaumont des Crayères Fleur de Prestige Brut 2004 är en riktigt bra årgångschampagne som befinner sig i det lägre prissegmentet. Trots detta är det en relativt komplex skapelse med lätt syra och full av trevliga och fruktiga nyanser av både tropiska frukter och mogna äpplen. Detta bubbel fungerar lika bra som aperitif som till maträtter. Restsötman ligger på 10,8 g/L vilket främst upplevs som en lätt söt nyans av mogen frukt än “socker”. På baksidan kan man även utläsa degorgeringsdatum och i mitt fall var det 17 september 2016, dvs. bara för några veckor sedan! Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 8,5.

Blank

Hur betygsätter du Beaumont des Crayères Fleur de Prestige Brut 2004? Rösta och kommentera gärna nedan.