Benoit Beaufort Prestige Grand Cru Brut 2008 (9,0)

Benoit Beaufort är baserade i Grand Cru-byn Ambonnay.
Tillsammans med sin fru Isabelle Beaufort driver idag Benoit Beaufort företaget. Han är sjätte generationens champagneodlare inom släkten Beaufort.

Benoit Beaufort Prestige Grand Cru Brut 2008Champagnehus: Benoit Beaufort
Årgång: 2008
Alkoholhalt: 12,0%
Sockerhalt: 8 g/L (Brut)
Arom: Frisk och fruktig doft med inslag av moget grönt äpple, limeskal, tropiska frukter, honung och mineral.
Smak: Torr, komplex och mycket frisk smak med inslag av grönt äpple, lime, mandel, plommon, tropiska frukter, ljust bröd och mineral. Det finns en viss krämighet och en bakomliggande honungston som speciellt uppenbarar sig under eftersmaken.
Serveringstemperatur: 8-12 grader.
Passar bra till: Sällskapsdryck, efterrätter, fisk- eller skaldjursrätter.
Pris: 388 kr
Artikelnr: 70354
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Benoit Beaufort är baserade i Grand Cru-byn Ambonnay där han är den sjätte generationens champagneodlare inom släkten Beaufort. Just denna skapelse har tillåtits ligga hela 8 år på jästen innan den degorgerades. Pinot Noir-druvorna till detta vin kommer uteslutande från Ambonnay samt Chardonnay-druvorna kommer från Ambonnay, Le Mesnil sur Oger, Oger och Cramant, dvs. fyra Grand Cru-byar (högsta kvalité). Det är en trivsam skapelse som redan nu är full med liv, men som även döljer nyanser som förmodligen kommer framträda tydligare vid några års flasklagring. Tungvikten i aromprofilen är äppelfruktigheten i kombination med en frisk citruston samt underliggande honung och nötter. Poängsättningen pendlade mellan 8,5 och 9, men efter att temperaturen normaliserades beslutades det ändå att den är värd 9,0! Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 9,0 (exceptionell champagne).

Hur betygsätter du Benoit Beaufort Prestige Grand Cru Brut 2008? Rösta och kommentera gärna nedan.