Bernard Tornay Blanc de Noirs Grand Cru

18 sep, 2018 | 8,5, Blanc de Noirs, Brut, Champagne

? Bernard Tornay Blanc de Noirs Grand Cru.
? nr 70102; 379 kr
? 100% Pinot Noir.
? 0,8 g/ 100 ml (Brut).
? Frisk och härlig arom av plommon, ljust bröd, lime samt nougat.
? Torr, frisk och mycket fruktig med aromer som röda äpplen, apelsin och grapefrukt blandas med rostat bröd, nötter, choklad och mineral.
? Champagne Bernar Tornay är baserad i Bouzy, en Grand Cru-by strax norr om Epernay som är känd för sina fantastiska Pinot Noir-druvor som denna skapelse är helt baserad på. Basåret för kreationen är 2015 med 30% reservviner som sträcker sig bakåt till 2012. Det är en härligt fruktig aromprofil med en bakomliggande grapefrukt-ton. Känslan när man biter in i ett saftigt och syrligt rött äpple är nog den bästa beskrivningen. Med stigande temperatur dyker toner av apelsin, rostat bröd, nötter och choklad upp. Likt de övriga två champagnerna från detta hus som importerats av är även denna av ypperlig kvalité och gillar man champagner med hög andel Pinot Noir skall man inte tveka!
? 8,5 (mycket bra Champagne).

Några av de bästa bubbelupplevelser jag haft har varit då jag, en enkel och trist tisdag, öppnat en ny skapelse och insett hur mycket bättre dagen upplevdes. Denna tisdag är inget undantag 
_______________
? Bernard Tornay Blanc de Noirs Grand Cru (nr 70102; 379 kr).
 100% Pinot Noir.
 0,8 g/ 100 ml (Brut).
? Frisk och härlig arom av plommon, ljust bröd, lime samt nougat.
 Torr, frisk och mycket fruktig med aromer som röda äpplen, apelsin och grapefrukt blandas med rostat bröd, nötter, choklad och mineral.
 Champagne Bernar Tornay är baserad i Bouzy, en Grand Cru-by strax norr om Epernay som är känd för sina fantastiska Pinot Noir-druvor som denna skapelse är helt baserad på. Basåret för kreationen är 2015 med 30% reservviner som sträcker sig bakåt till 2012. Det är en härligt fruktig aromprofil med en bakomliggande grapefrukt-ton. Känslan när man biter in i ett saftigt och syrligt rött äpple är nog den bästa beskrivningen. Med stigande temperatur dyker toner av apelsin, rostat bröd, nötter och choklad upp. Likt de övriga två champagnerna från detta hus som importerats av @conveija är även denna av ypperlig kvalité och gillar man champagner med hög andel Pinot Noir skall man inte tveka!
? 8,5 (mycket bra Champagne).
_______________
@orrefors @erikalagerbielke @conveija @skultuna1607
Taggar: blancdenoir bubbel jordglob bernardtornay champagne tornay ? grandcru blancdenoirs mousserande erikalagerbielke ? bdn orrefors string skultuna
Länk till inlägget Sep 18, 2018 @ 23:50

Hur betygsätter du vinet?

12 Kommentarer

 1. bjornerikhoglund

  @magnus___hoglund har inte den där, återkom när du har provat den

  Svara
 2. conveija

  @lindakihlberg Alltid värt ett besök.

  Svara
 3. lindaveronikak

  Drack den igår! Köpt i Bouzy! Ett hus såå värt besöket! Personligt och ett riktigt hantverk. Härligt faniljehus med mycket stolthet!

  Svara
 4. conveija

  @lindasvinrecensioner ???

  Svara
 5. hannipanni76

  Nyfiken på denna, låter som något för oss @annisterner Testa i hop?

  Svara
 6. ka.rin509

  Visst är den fin. Hälsade på där för ett år sedan och handlade lite?.

  Svara
 7. bentelindmoen

  Vi må prøve denne også @elinlindmoen

  Svara
 8. conveija

  Vilken bra beskrivning av Tornay BdN! Tack @mousserande.se. ???

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på vårt nyhetsbrev