Bernard Tornay Grand Cru Brut

Posted · Add Comment

🍾 Bernard Tornay Grand Cru Brut
🏷 nr 70713; 349 kr
🍇 60% Pinot Meunier och 40% Chardonnay.
🍭 0,8 g/100 ml (Brut).
👃 Diskret och frisk doft av mogna äpplen, stenfrukter, citrus och ljust bröd.
💋 Torr, mycket frisk och med hög men balanserad syra. Jag finner moget gult äpple, en del smörighet, plommon, brioche, mineral, flinta och grapefrukt.
👤 Champagne Bernar Tornay är baserad i Bouzy, en Grand Cru-by strax norr om Epernay som är känd för sin fantastiska Pinot Noir. Basåret för denna skapelse är 2013 med 30% reservviner som sträcker sig bakåt till 2008. Vinet är degorgerat i januari 2018. Denna är, i jämförelse med millésime 2008, aningens mindre komplex, men i gengäld är den betydligt billigare! Samma bastoner, mineralitet och syra återfinns, men då 2008:an tenderar att röra sig mer mot krispigt rött äpple så rör sig denna mot moget gult äpple och plommon. Kan mycket väl tänka mig att denna kreation utvecklas väl trots att det är en multi-vintage. Ett bra köp helt enkelt!
🏅 8,5 (mycket bra champagne)!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Jag kände för lite Grand Cru-bubbel idag och valet föll på denna, mycket trivsamma, skapelse. Har ni provat den?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🍾 Bernard Tornay Grand Cru Brut (nr 70713; 349 kr).
 60% Pinot Meunier och 40% Chardonnay.
 0,8 g/100 ml (Brut).
🏼 Diskret och frisk doft av mogna äpplen, stenfrukter, citrus och ljust bröd.
 Torr, mycket frisk och med hög men balanserad syra. Jag finner moget gult äpple, en del smörighet, plommon, brioche, mineral, flinta och grapefrukt.
 Champagne Bernar Tornay är baserad i Bouzy, en Grand Cru-by strax norr om Epernay som är känd för sin fantastiska Pinot Noir. Basåret för denna skapelse är 2013 med 30% reservviner som sträcker sig bakåt till 2008. Vinet är degorgerat i januari 2018. Denna är, i jämförelse med millésime 2008, aningens mindre komplex, men i gengäld är den betydligt billigare! Samma bastoner, mineralitet och syra återfinns, men då 2008:an tenderar att röra sig mer mot krispigt rött äpple så rör sig denna mot moget gult äpple och plommon. Kan mycket väl tänka mig att denna kreation utvecklas väl trots att det är en multi-vintage. Ett bra köp helt enkelt!
🏅 8,5 (mycket bra champagne)!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
@conveija @orrefors
Taggar: grandcru champagne orrefors mousserande 🥂 tornay 🍾 bubbel
Länk till inlägget Dec 27, 2018 @ 17:57

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 
 
Senaste bilder från vår Instagram (@mousserande.se)