Bernard Tornay Millésime 2008 Grand Cru Brut

Posted · Add Comment

🍾 Bernard Tornay Millésime 2008 Grand Cru Brut.
nr 71379; 449 kr
🍇 50% Pinot Noir och 50% Chardonnay.
🍭 0,8 g/100 ml (Brut).
👃🏼 Diskret, frisk och lätt komplex doft med inslag av ljust bröd, rött äpple, choklad, solmogen citron, apelsin och mineral.
💋 Torr, mycket frisk, komplex, något krämig smak med inslag av röda äpplen, mineral, grapefrukt, apelsinskal, tropiska frukter, krita, nougat och ljust bröd. Hög syra.
👤 Champagne Bernar Tornay är baserad i Bouzy, en Grand Cru-by strax norr om Epernay som är känd för sin fantastiska Pinot Noir som denna skapelse är baserad till hälften av med resterande hälft frisk Chardonnay. I klassisk @conveija stil återfinns initialt en krispig och pigg syra primärt baserad på citrusfrukter, en bakomliggande mineralitet och en viss krämig textur med en härlig äppelfruktighet. Under uppvärmning öppnad dock ridån ytterligare och tropisk frukt, en spännande smörighet, mogna äpplen samt nougat framträder. I den sista akten, bjuds man på ett härligt sammelsurium och ett löfte om härlig lagringspotential!
🏅 9,0 (exceptionell champagne)!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

GLAD PÅSK! Det blev väl bibel till påskbordet idag?? Själv har jag precis öppnat favoriten Tornay 2008 som startskott till påskfirandet!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
? Bernard Tornay Millésime 2008 Grand Cru Brut.
? nr 71379; 449 kr.
 50% Pinot Noir och 50% Chardonnay.
 0,8 g/100 ml (Brut).
? Diskret, frisk och lätt komplex doft med inslag av ljust bröd, rött äpple, choklad, solmogen citron, apelsin och mineral.
 Torr, mycket frisk, komplex, något krämig smak med inslag av röda äpplen, mineral, grapefrukt, apelsinskal, tropiska frukter, krita, nougat och ljust bröd. Hög syra.
 Champagne Bernar Tornay är baserad i Bouzy, en Grand Cru-by strax norr om Epernay som är känd för sin fantastiska Pinot Noir som denna skapelse är baserad till hälften av med resterande hälft frisk Chardonnay. I klassisk @conveija stil återfinns initialt en krispig och pigg syra primärt baserad på citrusfrukter, en bakomliggande mineralitet och en viss krämig textur med en härlig äppelfruktighet. Under uppvärmning öppnad dock ridån ytterligare och tropisk frukt, en spännande smörighet, mogna äpplen samt nougat framträder. I den sista akten, bjuds man på ett härligt sammelsurium och ett löfte om härlig lagringspotential!
? 9,0 (exceptionell champagne)!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
@conveija @orrefors
Taggar: tornay bubbel påsk mousserande gladpåsk vintips bravin champagne lördagsgodis fjädrar
Länk till inlägget apr 20, 2019 @ 18:39

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *