Boizel Joyau de France Brut 2000 (9,5)

Att lyssna på vad naturen har att berätta har alltid varit vägledande för familjen Boizel och deras druvodlingar. Alla druvsorter kräver sin speciella jordmån för att kunna leverera frukt av högsta klass. Man eftertsträvar att druvorna skall ge en individuell karaktär med stor personlighet från respektive terroir. Tillsammans med försiktig och noggrann vinifiering och stor kunskap om hur druvjuicen bäst blandas, så kallad blending, skapas Champagne av högsta klass.

Boizel Joyau de France Brut 2000Champagnehus: Boizel
Årgång: 2000
Alkoholhalt: 12%
Sockerhalt: 7 gram/L (Brut)
Arom: Komplex, utvecklad doft med inslag av rostat bröd, gula äpplen, ananas, nougat, mineral och apelsin.
Smak: Torr, frisk, fruktig och komplext utvecklad smak med inslag av gula äpplen, honung, mineral, apelsin, aprikos, ananas, nougat och rostat bröd. Eftersmaken är lång och mycket trivsam.
Serveringstemperatur: 8-12 grader
Passar bra till: Fisk, skaldjur, ljust kött eller fågel.
Pris: 919 kr
Artikelnr: 76274
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Boizel Joyau de France Brut 2000 är lagrad hela 12 år på jästen vilket skapat en riktigt komplex och utvecklad kreation! Dess aromprofil är elegant dämpad, men ändå koncentrerad. Tungvikten ligger på tropiska frukter, nougat och mogna äpplen, men det finns en hel uppsjö av nyanser underliggande. Endast de bästa åren görs huset Boizels prestigechampagne och just 2000 var ett sådant år. Nästa gång detta skedde var 2007. Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 9,5 (mycket bra champagne).

Blank

Hur betygsätter du Boizel Joyau de France Brut 2000? Rösta och kommentera gärna nedan.

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan: