Bollinger Brut Rosé (8,5)

Bollinger är ett champagnehus grundat 1829 i Aÿ av Hennequin de Villermont, Paul Renaudin och Jacques Bollinger. Det ägs och styrs idag av femte generationen efter Jacques Bollinger. Druvsammansättningen i Bollingers champagner domineras av Pinot Noir och alla har ett visst inslag av ekfatslagring. En riktig klassiker som sedan den brädade Dom Pérignon i Moonraker (1979) har en given plats i de flesta James Bond-filmer. I denna champagne använder man 6% rött vin för att få färgen samt den tillåts vila minst tre år på jästfällningen.

Bollinger Brut RoséChampagnehus: Bollinger
Alkoholhalt: 12%
Årgång: NV
Sockerhalt: 6 g/L
Arom: Intensivt fruktig, röda äpplen, smultron, jordgubbar, rostade toner, nougat, kavring, svagt nötig och med stor komplexitet.
Smak: Röda äpplen, ekfat, viss brödighet, grapefrukt, jordgubbar, smultron och ljust bröd.
Serveringstemperatur: 8-12 grader
Passar bra till: Fisk, skaldjur, ljust kött eller fågel
Pris: 589 kr
Artikelnr: 7755
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Bollinger Brut Rosé är en väldigt bra roséchampagne där Bollingers unika smak lätt känns igen. Den är mörkt orangerosa med fina och pigga bubblor. Aromen i både smak och doft är komplexa och balanseras fint av en bra syra. Primärt återfinns fruktiga toner med en bas i röda bär där främst jordgubbe och blodgrape lyser igenom. Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 8,5.

Blank

Hur betygsätter du Bollinger Brut Rosé? Rösta och kommentera gärna nedan.