Bollinger La Grande Année Brut 2007

Posted · Add Comment

🍾 Bollinger La Grande Année Brut 2007.
nr 7579; 979 kr
🍇 70% Pinot Noir och 30% Chardonnay.
🍭 0,6 g/ 100 mL (Brut).
👃🏼 Komplex, lätt utvecklad doft med inslag av rostat bröd, gula äpplen, ananas, nougat, brynt smör, mineral och apelsin.
💋 Torr, frisk, fruktig och komplext utvecklad smak med inslag av gula äpplen, honung, mineral, apelsin, aprikos, ananas, nötter, nougat och rostat bröd. Eftersmaken är lång och mycket trivsam.
👤 Bollinger är ett champagnehus grundat 1829 i Aÿ av Hennequin de Villermont, Paul Renaudin och Jacques Bollinger. Det ägs och styrs idag av femte generationen efter Jacques Bollinger. Vad är då Grande Année? Jo, när vinhuset anser att det är en exceptionell bra skörd kommer de att producera sin prestige Champagne kallad ‘Grande Année’. Huset väljer då ut de bästa druvorna från varje gård som dedikeras till denna skapelse. Totalt används 13 olika lägen och då framförallt från byarna Aÿ, Verzenay, Avize, Chouilly och Mesnil-sur-Oger. Första jäsningen sker på små använda ekfat och sedan får den vila hela får vila i minst sex år på sin jästfällning. Detta är ett vin som mår bra av att njutas över lång tid så att man hinner uppleva alla lager av aromer som kommer rullandes likt vågor på ett hav. Det som börjar med en lätt smörigt nötig ton avslutas, likt ett fyrverkeri-cressendo, med en pampig kompott av både tropiska frukter, rostat bröd och gula äpplen. Betyger just nu blir 9,5 och jag ser en potential för vidare utveckling under 10-15 år. Glöm nu inte att hämta ut den innan den 1 mars för att få den till det ”billigare” priset innan höjningen!
🏅 9,5 (exceptionell Champagne)!

Idag, för exakt 4 år sedan, startade min idé om @mousserande.se och det måste man ju fira! Innan hade jag smakat på ~10 bubbel och nu har jag provat över 2000 olika! Vilken resa och vilka underbara bubbel jag provat, men resan vore inte hälften så trivsam utan kontakten till alla er, så tack!!! Nu blir det finbubbel!!!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
? Bollinger La Grande Année Brut.
? nr 7579; 979 kr.
 70% Pinot Noir och 30% Chardonnay.
 0,6 g/ 100 mL (Brut).
? Komplex, lätt utvecklad doft med inslag av rostat bröd, gula äpplen, ananas, nougat, brynt smör, mineral och apelsin.
 Torr, frisk, fruktig och komplext utvecklad smak med inslag av gula äpplen, honung, mineral, apelsin, aprikos, ananas, nötter, nougat och rostat bröd. Eftersmaken är lång och mycket trivsam.
 Bollinger är ett champagnehus grundat 1829 i Aÿ av Hennequin de Villermont, Paul Renaudin och Jacques Bollinger. Det ägs och styrs idag av femte generationen efter Jacques Bollinger. Vad är då Grande Année? Jo, när vinhuset anser att det är en exceptionell bra skörd kommer de att producera sin prestige Champagne kallad ‘Grande Année’. Huset väljer då ut de bästa druvorna från varje gård som dedikeras till denna skapelse. Totalt används 13 olika lägen och då framförallt från byarna Aÿ, Verzenay, Avize, Chouilly och Mesnil-sur-Oger. Första jäsningen sker på små använda ekfat och sedan får den vila hela får vila i minst sex år på sin jästfällning. Detta är ett vin som mår bra av att njutas över lång tid så att man hinner uppleva alla lager av aromer som kommer rullandes likt vågor på ett hav. Det som börjar med en lätt smörigt nötig ton avslutas, likt ett fyrverkeri-cressendo, med en pampig kompott av både tropiska frukter, rostat bröd och gula äpplen. Betyger just nu blir 9,5 och jag ser en potential för vidare utveckling under 10-15 år. Glöm nu inte att hämta ut den innan den 1 mars för att få den till det ”billigare” priset innan höjningen!
? 9,5 (exceptionell Champagne)!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
@arvid_nordquist @champagne_bollinger @orrefors
Taggar: bubbel skumpa champagne ? bollinger bollingerlagrandeannee bollingerlagrandeannee2007 kämpa fira lillördag lagrandeannee2007 ? mousserande fyraår
Länk till inlägget feb 20, 2019 @ 18:55

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *