Bonvalet Blanc Suprême Premier Cru

12 nov, 2020 | 8,5, Brut, Champagne, Prisvärt

🍾 Bonvalet Blanc Suprême Premier Cru.⁠
nr 76994; 368 kr
🇫🇷 Frankrike, Champagne.⁠
🍇 30% Pinot Noir och 70% Chardonnay.⁠
🍭 0,8 g/100 ml (Brut).⁠
👃🏼 Lätt och frisk doft med inslag av mogna äpplen, mogna stenfrukter, nötter, ljust bröd, apelsinskal och mineral.⁠
💋 Torr, kraftfull och mycket frisk smak med inslag av plommon, rostat bröd, gula äpplen, mandel, solmogen citrus, vit choklad och grapefrukt.⁠
🏡 Champagne Bonvalet är ett relativt ungt champagnehus som startades 2012 av Guillaume Bonvalet och som sedan 2017 drivs tillsammans med sin fru Pauline. Man odlar endast Pinot Noir och Chardonnay vilka är certifierade både som HVE (Haute Valeur Environnementale) och VDC (Viticulture Durable de Champagne), dvs. ekologiskt och hållbart odlade. Alla champagner i huset genomgår malolaktisk jäsning vilket ger en viss rondör.
👤 En cuvée som legat på jästfällningen i 36 månader där druvproportionen är omvänd i jämförelse med husets Brut Suprême (nr 78007; 338 kr), dvs. Chardonnaydruvan tar störst plats i denna. Detta märks tydligt i aromprofilen som rör sig mot gula äpplen, solvarm citrus, nötter och ljust bröd. Mineraliteten som går i armkrok med grapefruktsyran är en ständig följeslagare vilket ger denna cuvée en trivsam och härlig lyster. Detta är ett vin som funkar som aperitif som till lättare anrättningar av fågel, fisk och skaldjur. Mycket trivsam!
🕰️ 2020-2025 (liten lagringspotential)⁠⠀⁠
🏅 8,5 (mycket bra Champagne)!⁠
💲 Prisvärd!⁠

Hur betygsätter du vinet?

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på vårt nyhetsbrev