Bonvalet Brut Suprême

12 nov, 2020 | 8,5, Brut, Champagne

🍾 Bonvalet Brut Suprême.⁠
nr 78007; 338 kr
🇫🇷 Frankrike, Champagne.⁠
🍇 70% Pinot Noir och 30% Chardonnay.⁠
🍭 0,8 g/100 ml (Brut).⁠
👃🏼 Elegant och frisk med toner av rött äpple, stenfrukter, citrusfrukter och mineral.⁠
💋 Torr, frisk och fruktig med aromer som röda äpplen, stenfrukter, citron, grapefrukt, blodgrape blandas med ljust bröd, vita blommor, ostronskal, krita och mineral.⁠
🏡 Champagne Bonvalet är ett relativt ungt champagnehus som startades 2012 av Guillaume Bonvalet och som sedan 2017 drivs tillsammans med sin fru Pauline. Man odlar endast Pinot Noir och Chardonnay vilka är certifierade både som HVE (Haute Valeur Environnementale) och VDC (Viticulture Durable de Champagne), dvs. ekologiskt och hållbart odlade. Alla champagner i huset genomgår malolaktisk jäsning vilket ger en viss rondör.
👤 En cuvée som legat på jästfällningen i 24 månader vilket spelar på ett brett aromspektra. I bakgrunden finns en mineralitet och grapefruktsyra, men även florala undertoner och tydlig fruktighet. I aromprofilen finner man trivsam äppelfruktighet av primärt rött äpple som blandas med både sten- och citrusfrukter i en pigg mineralisk kavalkad.⁠ Med stigande temperatur dyker även lite mer florala toner upp. Jag får känslan att man velat skapa en pigg och lätt champagne och det har man lyckats bra med!
🕰️ 2020-2025 (liten lagringspotential)⁠⠀⁠
🏅 8,5 (mycket bra Champagne)!⁠

Hur betygsätter du vinet?

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på vårt nyhetsbrev