Bott Frères Blanc de Noirs Crémant d’Alsace

Bott Frères Blanc de Noirs Crémant d’Alsace (7,5)

Familjen Bott har bedrivit vinodling i Alsace sedan 1835 och deras vingård ligger i utkanten av den medeltida staden Ribeauvillé. De odlar de klasiska druvorna i Alsace med stor respekt för miljön och strävar efter att på bästa sätt uttrycka vingårdarnas unika mikroklimat och jordmån, med Riesling som sitt flaggskepp. All skörd sker manuellt och vinet får samsas med gräs som varsamt plöjs. Blanc de Noirs är en Alsace Crémant, d.v.s. ett mousserande vin gjort med naturlig jäsning. Vinet är producerat med 100 % av rödvinsdruvan Pinot Noir som är odlad på kalkhaltig jord.

Bott Frères Blanc de Noirs Crémant d'AlsaceVinhus: Bott Frères
Årgång: NV
Alkoholhalt: 11%
Sockerhalt: 3 g/L
Arom: Fruktig och frisk doft av päron, ljust bröd samt citrusfrukter.
Smak: Torr, fyllig och med en markerad syra. Toner av grönt äpple, päron, grapefrukt, persika, ljust bröd, och mineral återfinns.
Serveringstemperatur: 6-12 grader
Passar bra till: Sällskapsdryck, tapas, sushi, oliver eller till lättare fiskrätter
Pris: 211 kr
Artikelnr: 78287
Druvsammansättning:[chart data=”100,0,0″ bg=”FFFFFF” labels=”100% Pinot Noir||” colors=”FF4D4D,4DFF4D,4D4DFF” size=”350×100″ title=”” type=”pie”]

Motivering och betyg: Bott Frères Blanc de Noirs Crémant d’Alsace är en vackert ljusgul skapelse med en frisk och fräsch doft och smak. Aromen domineras primärt av äpple, päron och citrusfrukter med en bakomliggande, väl markerad, syra. Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 7,5.

Blank

Hur betygsätter du Bott Frères Blanc de Noirs Crémant d’Alsace? Rösta och kommentera gärna nedan.

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan: