Brice Bouzy BdB Grand Cru

Posted · 1 Comment

? Brice Bouzy BdB Grand Cru.
? nr 77441; 496 kr.
? 100% Chardonnay (Blanc de Blancs).
? 0,5 g/100 mL (Extra Brut).
? Komplex och frisk doft med inslag av mogna stenfrukter, nougat, nötter, rostat bröd, apelsinskal och honung.
? Torr, komplex och mycket frisk smak med inslag av plommon, nougat, rostat bröd, gula äpplen, honung, vit choklad, mineral, kalk och grapefrukt.
? Champagne Brice grundades 1994, men familjen har funnits i branschen sedan 1800- talet. Brice ligger i Grand Cru-byn Bouzy och har vingårdar i totalt fyra Grand Cru-byar; Aÿ, Verzenay, Cramant och Bouzy. Brice tillverkar åtta olika cuvéer, totalt cirka 200 000 flaskor om året, alla med fokus på terroir. Just denna skapelse är främst baserad på 2013-års skörd med 15% reservviner och har inte genomgått någon malolaktisk jäsning vilket gör att syran alltid finns närvarande och då i form av grapefrukt. Utöver detta finner man både stenfrukter, mogen citrus och gula äpplen. Riktigt trivsam och spännande från ett hus jag aldrig tidigare provat!
? 8,5 (mycket bra Champagne)!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
.brice
Återigen dags för lite bubbel och denna eftermiddag provar jag en helt ny producent, Brice, som kommer från den Pinot Noir-dominerade byn Bouzy. Trots att den är helt gjord på Chardonnay så levererar den med bravur!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
? Brice Bouzy BdB Grand Cru.
? nr 77441;  496 kr.
 100% Chardonnay (Blanc de Blancs).
 0,5 g/100 mL (Extra Brut).
? Komplex och frisk doft med inslag av mogna stenfrukter, nougat, nötter, rostat bröd, apelsinskal och honung.
 Torr, komplex och mycket frisk smak med inslag av plommon, nougat, rostat bröd, gula äpplen, honung, vit choklad, mineral, kalk och grapefrukt.
 Champagne Brice grundades 1994, men familjen har funnits i branschen sedan 1800- talet. Brice ligger i Grand Cru-byn Bouzy och har vingårdar i totalt fyra Grand Cru-byar; Aÿ, Verzenay, Cramant och Bouzy. Brice tillverkar åtta olika cuvéer, totalt cirka 200 000 flaskor om året, alla med fokus på terroir. Just denna skapelse är främst baserad på 2013-års skörd med 15% reservviner och har inte genomgått någon malolaktisk jäsning vilket gör att syran alltid finns närvarande och då i form av grapefrukt. Utöver detta finner man både stenfrukter, mogen citrus och gula äpplen. Riktigt trivsam och spännande från ett hus jag aldrig tidigare provat!
? 8,5 (mycket bra Champagne)!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
@champagneexperten @champagne.brice @skultuna1607 @orrefors
Taggar: bubbelkalendern2018 ? ? grandcru mousserande bouzy champagne klucköppning bubbel lillördag
Länk till inlägget Dec 05, 2018 @ 16:23

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan:
One Response to "Brice Bouzy BdB Grand Cru"
  1. Tackar för en fin recention och kan inte annat än att hålla med ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *