Bugey Cerdon Renardat Fache Rosé Demi-Sec Méthode Ancestrale (8,0)

Denna skapelser är gjord på Méthode Ancestrale (Ursprungsmetoden) går under många lokala namn i olika franska regioner, såsom “rurale”, “artisanale” och “gaillacoise”. Skillnaden mot méthode classique är att den första jäsningen är inte helt avslutad när vinet tappas på flaska, vilket innebär att kolsyran produceras av naturliga sockerarter. Man genomför inte heller degorgering och dosage, men vinet filtreras vanligen.

Bugey Cerdon Renardat Fache Rosé Demi-Sec Méthode AncestraleChampagnehus: Renardat Fache
Alkoholhalt: 7,5%
Årgång: 2014
Sockerhalt: 62 g/L
Arom: Lätt, men ändå fruktig. Aromer av svarta vinbär och körsbär blandas med en lättare citruston.
Smak: Hög sötma med fruktiga nyanser av hallon, smultron, körsbär, svarta vinbär, moget äpple och kex.
Serveringstemperatur: 8-12 grader
Passar bra till: Efterrätter.
Pris: 183 kr
Artikelnr: 73917
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Bugey Cerdon Renardat Fache Rosé Demi-Sec Méthode Ancestrale är en ekologisk, biodynamisk och organisk Demi-Sec (dvs. halvtorr) kreation baserad på druvorna Gamay (90%) och Poulsard (10%) som skapats med Méthode Ancestrale. Alkoholmängden är trivsamt låg, endast 7,5%, vilket skapas genom långsam fermentation vid låga temperaturer. Doften är lätt, men ändå fruktig. Aromer av svarta vinbär och körsbär blandas med en lättare citruston. Smaken är full med kraft och fräschör. Primärt återfinns fruktiga nyanser av hallon, smultron, körsbär, svarta vinbär, moget äpple och kex. En riktigt trevligt dessertbubbel som inte har så fasligt lång eftersmak utan ger en amplifiering av kakans smaker just när man äter den. Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 8,0.

Blank

Hur betygsätter du Bugey Cerdon Renardat Fache Rosé Demi-Sec Méthode Ancestrale? Rösta och kommentera gärna nedan.

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan: