Canard Duchêne Cuvée Léonie Green (7,5)

 

Canard-Duchêne ingår i familjen Thiénot, som även äger Champagne-huset Thénot, négociantfirman CVBG och flera vingårdar i Bordeaux. Vinhuset grundades 1868 och idag förfogar man över 150 ha, samt 12 ha för ekologisk Champagne. Vingårdarna ligger i Parc Naturel de la Montagne de Reims, hjärtat av Grand Cru och Premier Cru odlingar för Pinot Noir. Denna skapelse är skapad av ekologiskt odlade druvor och tillåts ligga 36 mån på jästfällningen.

Canard Duchêne Cuvée Léonie GreenChampagnehus: Canard Duchêne
Årgång: NV
Alkoholhalt: 12,0%
Sockerhalt: 9 g/L
Arom: Doften är intressant då den är fruktig med klassiska nyanser av äpple och citrus, men även ett tydligt inslag av lakrits.
Smak: Smaken är torr, fyllig och fruktig med aromer av mandel, citron och gult äpple.
Serveringstemperatur: 6-12 grader
Passar bra till: Fisk, ostron, skaldjur, sushi eller aperitif.
Pris: 369 kr
Artikelnr: 77472
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Canard Duchêne Cuvée Léonie Green är ett fint, ljusgult, ekologiskt mousserande vin med härligt små och pigga bubblor. Både doften och smaken är riktigt frisk och fräsch och man känner tydligt inslaget av chardonnay och pinot meunier. Den spännande lakrits-doften framträder i slutet och är en frisk fläkt till den fruktiga aromen. Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 7,5.

Blank

Hur betygsätter du Canard Duchêne Cuvée Léonie Green? Rösta och kommentera gärna nedan.