Canella Valdobbiadene Prosecco Superiore Extra Dry 2015 (8,5)

Det här mousserande vinet kommer från vinodlingar i Venetien i Italien. Prosecco har sedan år 2009 sin egen DOC-klassificering och Veneto är det geografiska ursprunget för Prosecco, vilket innebär att skärpta kvalitets- och ursprungskontroller införts sedan dess för den här vinstilen. Druvsorten man använder heter glera, tidigare kallad ”prosecco” eftersom den i princip bara används för att göra prosecco. Detta vin är framställd med charmatmetoden, som upprepas flera gånger under året för att garantera produktens friskhet och konstanta kvalitet. Varje flaska är numrerad för att påvisa hög kvalitet och testad av Prosecco Superiore DOCG Consortium.

Canella Valdobbiadene Prosecco Superiore Extra Dry 2015Producent: Canella
Alkoholhalt: 11%
Årgång: 2015
Sockerhalt: 18 g/L
Arom: Frisk och fruktigt intensiv doft av päron, gröna äpplen med inslag av honungsmelon.
Smak: Halvtorr, balanserad, frisk smak av grape, gult päron, citrusskal, honung, acacia, ananas, och persika med mindre toner av mineral.
Serveringstemperatur: 4-8 grader.
Passar bra till: Sällskapsdryck, fisk- eller skaldjursrätter.
Pris: 145 kr
Artikelnr: 77747
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Canella Valdobbiadene Prosecco Superiore Extra Dry 2015 är en ljusgul med härligt pigga bubblor och en doft som är fruktigt frisk med toner av päron, honungsmelon och gröna äpplen. Smaken är halvtorr, men samtidigt frisk. Primära aromer är grapefrukt, päron, citrusskal, persika och ljust bröd. Ett mycket trevligt mousserande vin med hög renhet i smakerna och som inte upplevs lika “tuttifrutti” som många andra Prosecco. Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 8,5.

Blank

Hur betygsätter du Canella Valdobbiadene Prosecco Superiore Extra Dry 2015? Rösta och kommentera gärna nedan.

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan: