Casteloro Prosecco Frizzante Organico

Posted · Add Comment

🍾 Casteloro Prosecco Frizzante Organico.
🏷 nr 70751; 89 kr
🍇 100% Glera.
🍭 1,1 g/100 mL (Brut).
👃🏼 Frisk och fruktigt intensiv doft av päron, äpplen med inslag av honungsmelon.
💋 Halvtorr, balanserad, fruktig smak av moget päron, citrusskal, honungsmelon och mandarin.
👤 Viticoltore Ponte är ett av områdets största kooperativ och grundades under efterkrigstiden år 1948 av en liten grupp entusiastiska vinmakare som på kort tid lyckades samla 116 vinodlare under det som idag är ett kooperativ bestående av 1200 odlare! Just denna skapelse är gjord på ekologiskt odlade druvor och med en traditionell hantverksmässig spago-förslutning (dvs. ett snöre som håller fast korken). Den klassas som en frizzante, det betyder att den har ett något lägre tryck (2,5-3,5 bar) med mindre kolsyra vilket gör att bubblorna upplevs mjukare i munnen. Som jämförelse har en spumante runt 5-6 bars tryck. Jag tycker smaken är välbalanserad och fruktig med primära inslag av päron, gult äpple och honungsmelon. En lenare variant av Prosecco helt enkelt.
🏅 8,0 (mycket bra Frizzante).
I den nedåtgående solens ljus skålar jag med denna, nästan transparenta, Frizzante och känner det små bubblorna dansa över min tunga. Skål!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🍾 Casteloro Prosecco Frizzante Organico.
🏷 nr 70751; 89 kr.
 100% Glera.
 1,1 g/100 mL (Brut).
🏼 Frisk och fruktigt intensiv doft av päron, äpplen med inslag av honungsmelon.
 Halvtorr, balanserad, fruktig smak av moget päron, citrusskal, honungsmelon och mandarin.
 Viticoltore Ponte är ett av områdets största kooperativ och grundades under efterkrigstiden år 1948 av en liten grupp entusiastiska vinmakare som på kort tid lyckades samla 116 vinodlare under det som idag är ett kooperativ bestående av 1200 odlare! Just denna skapelse är gjord på ekologiskt odlade druvor och med en traditionell hantverksmässig spago-förslutning (dvs. ett snöre som håller fast korken). Den klassas som en frizzante, det betyder att den har ett något lägre tryck (2,5-3,5 bar) med mindre kolsyra vilket gör att bubblorna upplevs mjukare i munnen. Som jämförelse har en spumante runt 5-6 bars tryck. Jag tycker smaken är välbalanserad och fruktig med primära inslag av päron, gult äpple och honungsmelon. En lenare variant av Prosecco helt enkelt.
🏅 8,0 (mycket bra Frizzante).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Taggar: doc mousserande ekologisk brut 🍾 vin eko 🥂 tips frizzante vintips bubbel
Länk till inlägget mar 12, 2019 @ 18:05

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 
 
Senaste bilder från vår Instagram (@mousserande.se)