Cattier Clos du Moulin

10 okt, 2018 | 8,5, Brut, Champagne

? Cattier Clos du Moulin.
? Nr 77399; 519 kr
? 50% Pinot Noir och 50% Chardonnay.
? 1,0 g/100 mL (Brut).
? Fruktig, frisk och parfymerad doft med inslag av krusbär, rabarber, päron och ljust bröd.
? Torr och mycket frisk med en spänstig syra. Toner av krusbär, grönt äpple, päron, lime, grapefrukt, svarta vinbär och ljust bröd återfinns.
? Med anor från 1763 är Catter ett av de äldsta husen i Champagne, men den egentliga egna champagneproduktionen påbörjades först 1918. Vinhuset ligger i den underbart vackra Premier Cru-byn Chigny-les-Roses i det nordliga Montagne de Reims. Huset drivs idag av Jean-Jacques Cattier och deras egendom omfattar 30 hektar, som huvudsakligen klassificeras som Premier Cru vingårdar. Cattier ligger även bakom Armand de Brignac (den guldpläterade flaskan som syns lite här och var där pengar flödar snabbare än vatten nedför Niagarafallet). Cattiers Clos du Moulin görs på druvor från den 2,2 hektar stora vingården med samma namn. Den baseras alltid på tre årgångar, i det här fallet 2006, 2007 och 2008, men jag vet tyvärr inte proportionen. Flaskan är frostigt svart med en läckert guldig etikett samt man får även veta att detta är butelj 2010 av totalt 17933. Spännande syrliga krusbärstoner möter lime och päron är ett enkelt sätt att summera denna skapelse.
? 8,5 (mycket bra Champagne).
_______________

Äntligen är kvällens bubbel öppnad och ordningen återställd. Det är verkligen något visst med denna flaska som talar till de mer estetiska delarna av mitt medvetande.
_______________
? Cattier Clos du Moulin.
? Nr 77399; 519 kr.
 50% Pinot Noir och 50% Chardonnay.
 1,0 g/100 mL (Brut).
? Fruktig, frisk och parfymerad doft med inslag av krusbär, rabarber, päron och ljust bröd.
 Torr och mycket frisk med en spänstig syra. Tomer av krusbär, grönt äpple, päron, lime, grapefrukt, svarta vinbär och ljust bröd återfinns.
 Med anor från 1763 är Catter ett av de äldsta husen i Champagne, men den egentliga egna champagneproduktionen påbörjades först 1918. Vinhuset ligger i den underbart vackra Premier Cru-byn Chigny-les-Roses i det nordliga Montagne de Reims. Huset drivs idag av Jean-Jacques Cattier och deras egendom omfattar 30 hektar, som huvudsakligen klassificeras som Premier Cru vingårdar. Cattier ligger även bakom Armand de Brignac (den guldpläterade flaskan som syns lite här och var där pengar flödar snabbare än vatten nedför Niagarafallet). Cattiers Clos du Moulin görs på druvor från den 2,2 hektar stora vingården med samma namn. Den baseras alltid på tre årgångar, i det här fallet 2006, 2007 och 2008, men jag vet tyvärr inte proportionen. Flaskan är frostigt svart med en läckert guldig etikett samt man får även veta att detta är butelj 2010 av totalt 17933. Spännande syrliga krusbärstoner möter lime och päron är ett enkelt sätt att summera denna skapelse.
? 8,5 (mycket bra Champagne).
_______________
@breweryinternational @champagnecattier_officiel @orrefors
Taggar: champagne ? lillördag closdumoulin bubbel champagnecattier ? onsdagsmys cattier mousserande
Länk till inlägget Oct 10, 2018 @ 19:40

Hur betygsätter du vinet?

6 Kommentarer

  1. svartaoliver

    Jag gillar verkligen Cattiers champagner! ?

    Svara
  2. chylse

    En mycket snygg flaska

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på vårt nyhetsbrev