Charles Heidsieck Blanc des Millénaires 1995 (9,5)

 

Charles-Heidsieck ägdes ett tag av Henriot, men såldes 1985 till Rémy-Cointreaugruppen. Sedan 2011 är huset familjeägt igen genom familjen Descours. Denna skapelser har vilat hela 15 år på jästfällning och är en blend av 4 vingårdslägen från Grand Cru lägen resp ett vingårdsläge från en Premier Cru by (Oger, Mesnil-sur-Oger, Cremant och Vertus och Avenay).

Charles Heidsieck Blanc des Millénaires 1995 Champagnehus: Charles Heidsieck
Årgång: 1995
Alkoholhalt: 12%
Sockerhalt: 11 g/L
Arom: Doften är komplex med silkeslena toner av gult äpple, moget päron, rostade hasselnötter, honung och nougat.
Smak: Smaken är torr, komplex och fruktigt mjuk. Toner av gula äpplen, tropisk frukt, gräddkola, nougat, nötter, citrusfrukter, rostat bröd och mineral. Syran är markant, men balanserad.
Serveringstemperatur: 8-13 grader
Passar bra till: Fisk, sallad, skaldjur eller som aperitif.
Pris: 1401 kr
Artikelnr: 77549
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Charles Heidsieck Blanc des Millénaires 1995 är en fantastisk kreation som är full med kraft och liv. Den tydligt karaktäristiska komplexa nötigheten blandat med nougat/kola finns närvarande och sammanlänkas med härliga nyanser av gult äpple, tropisk frukt och citrusskal. Syran är markant, men avrundad på ett mycket elegant sätt. Hela 15 år har den legat på jästfällningen och detta har skapat ett monster, i positiv bemärkelse, som är väl värd att prova! Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 9,5.

Blank

Hur betygsätter du Charles Heidsieck Blanc des Millénaires 1995? Rösta och kommentera gärna nedan.