Charles Heidsieck Brut Réserve

Posted · Add Comment

🍾 Charles Heidsieck Brut Réserve.
🏷 nr 77522; 457 kr
🍇 40% PN, 20% PM och 40% C.
🍭 1,1 g/100 ml (Brut).
👃 Tydligt brödig med lätta kryddigt rökiga och rostade toner blandat med en viss sötma.
💋 Komplex samt utvecklad och smakar mogna gula äpplen, gula plommon, grapefrukt, örter, nougat och mineral. Syran är relativt hög, men mycket bra balanserad.
👤 Skapelsen har en klargul färg med en intensiv klarvit mousse. Vid en blidprovning hade mitt svar varit att detta är en ‘årgångschampagne’ då smaken och doften är så uttrycksfull och komplex – även om så inte är fallet. Basen, 60%, bygger på 2010 års skörd och den resterande 40% har en genomsnittsålder på 10 år! Kraftfulla toner av mogna äpplen, gula plommon och ärter blandas med lite rökiga nyanser både i näsa och mun. Det är även trevligt att de sätter ut degorgeringsinformationen på baksidan, vilket underlättar om man vill låta den ligga ostört några år. Det här är en jäkligt härlig skapelse!
🏅 8,5 (mycket bra champagne)!

Dags för lite kvalitetsbubbel! Fasiken vad denna champagne är god alltså, eller hur!?!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🍾 Charles Heidsieck Brut Réserve.
🏷 nr 77522; 457 kr.
 40% PN, 20% PM och 40% C.
 1,1 g/100 ml (Brut).
🏼 Tydligt brödig med lätta kryddigt rökiga och rostade toner blandat med en viss sötma.
 Komplex samt utvecklad och smakar mogna gula äpplen, gula plommon, grapefrukt, örter, nougat och mineral. Syran är relativt hög, men mycket bra balanserad.
 Skapelsen har en klargul färg med en intensiv klarvit mousse. Vid en blidprovning hade mitt svar varit att detta är en ‘årgångschampagne’ då smaken och doften är så uttrycksfull och komplex – även om så inte är fallet. Basen, 60%, bygger på 2010 års skörd och den resterande 40% har en genomsnittsålder på 10 år! Kraftfulla toner av mogna äpplen, gula plommon och ärter blandas med lite rökiga nyanser både i näsa och mun. Det är även trevligt att de sätter ut degorgeringsinformationen på baksidan, vilket underlättar om man vill låta den ligga ostört några år. Det här är en jäkligt härlig skapelse!
🏅 8,5 (mycket bra champagne)!
_______________
@provinumvinhandel @charlesheidsieckchampagne @orrefors
Taggar: champagne 🍾 klucköppning bubbel mousserande bubbelkalendern2018 🥂 snartjul difference orrefors
Länk till inlägget Dec 20, 2018 @ 18:17

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 
 
Senaste bilder från vår Instagram (@mousserande.se)