Charles Heidsieck Brut Réserve (8,5)

 

Charles-Heidsieck ägdes ett tag av Henriot, men såldes 1985 till Rémy-Cointreaugruppen. Sedan 2011 är huset familjeägt igen genom familjen Descours. I just detta vin kombineras 40% reserv vin med en genomsnittsålder av 10 år med årgången 2008 till resterande 60% samt skapelsen tillåts vila under 6 år. Lite intressant att den detta år (2016) efterträder denna champagnen den tidigare skapelsen från Henriot som standardchampagne i SAS business class.

Charles Heidsieck Brut Réserve Champagnehus: Charles Heidsieck
Årgång: NV
Alkoholhalt: 12%
Sockerhalt: 11,2 g/L
Arom: Tydligt brödig med lätta kryddigt rökiga och rostade toner blandat med en viss sötma.
Smak: Komplex samt utvecklad och smakar mogna gula äpplen, gula plommon, grapefrukt, örter, nougat och mineral. Syran är relativt hög, men balanserad.
Serveringstemperatur: 8-13 grader
Passar bra till: Fisk,, sallad, skaldjur eller som aperitif.
Pris: 459 kr
Artikelnr: 77522
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Charles Heidsieck Brut Réserve är en klargul färg med en intensiv klarvit mousse. Vid en blidprovning hade mitt svar varit att detta är en ‘årgångschampagne’ då smaken och doften är så uttrycksfull och komplex – även om så inte är fallet. Kraftfulla toner av mogna äpplen, gula plommon och ärter blandas med lite rökiga nyanser både i näsa och mun. Det är även trevligt att de sätter ut degorgeringsinformationen på baksidan, vilket underlättar om man vill låta den ligga ostört några år. Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 8,5.

Blank

Hur betygsätter du Charles Heidsieck Brut Réserve? Rösta och kommentera gärna nedan.

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan: