Charlotte Perrelli Mil & Uma Noites (7,5)

 

För 17 år sedan, 1999, vann Charlotte Melodifestivalen med ‘Tusen och En Natt’ för att sedan framträda med ‘Take Me to Your Heaven’ i Jerusalem och där sopa banan med konkurrensen i Eurovision Song Contest! ”Mil & Uma Noites” är resultatet av ett nära samarbete mellan Charlotte Perrelli, vinimportören Sigva AB och den portugisiska vinproducenten; Fiuza&Bright. Totalt odlar man 125 hektar och har en kapacitet på över 1 miljon liter i sina källare.

Charlotte Perrelli Mil & Uma NoitesProducent: Fiuza & Bright
Alkoholhalt: 11,5%
Årgång: NV
Sockerhalt: 12 g/L
Arom: Doften är fruktig med inslag av hallon, smultron, röda vinbär och melon.
Smak: Smaken är även den fruktig samt frisk med blommiga inslag av björnbär, röda vinbär, jordgubbe, hallon, grapefrukt och ljust bröd. Den upplevs lite lätt söt samt eftersmaken stannar kvar relativt länge.
Serveringstemperatur: 8-14 grader
Passar bra till: Fågel eller skaldjur, men fungerar även ypperligt som aperitif.
Pris: 69 kr
Artikelnr: 76866
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Charlotte Perrelli Mil & Uma Noites är en laxrosa skapelse med pigga och långvariga bubblor. Både doften och smaken är fruktig med tydliga nyanser av röda bär. Syran och sötman upplevs balanserad. Jag är inte direkt imponerad av olika “kändisviner”, men detta mousserande vin upplevs prisvärt. Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 7,5.

Blank

Hur betygsätter du Segura Viudas Reserva Heredad Brut? Rösta och kommentera gärna nedan.

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan: