Christian Senez Millésime 2000

Posted · Add Comment

🍾 Christian Senez Millésime 2000.
🏷 nr 72002; 500 kr
🍇 25% Pinot Noir och 75% Chardonnay.
🍭 0,8 g/ 100 ml (Brut).
👃 Komplex, något utvecklad doft med inslag av rostat bröd, gula äpplen, choklad, hasselnötter och apelsin.
💋 Torr, mycket frisk, något komplex, utvecklad smak med inslag av gula äpplen, mineral, aprikos, apelsinskal, tropiska frukter, nektarin, honung, nougat och rostat bröd.
👤 Cristian Senez är ett litet champagnehus i Fontette, Aube, dvs. i södra delen av Champagne som startade 1955. Man äger 32 hektar och producerar drygt en halv miljon flaskor per år under varumärkena Cristian Senez och Cuvée Angélique. I just denna skapelse har man undvikit malolaktisk jäsning vilket har tillåtit att en del syra har överlevt den långa lagringstiden (18 år)! Komplex, mogen och utvecklad med inslag av rostat bröd, gula äpplen, choklad, nötter, honung och apelsin. Den är elegant, komplex och balanserad med en enorm smakrikedom och kraft som får vinet att leva länge i munhålan. Jag upplever att den levererar kring sin topp just nu och kanske stannar den där under 5 år till. Vidare är den relativt temperaturkänslig så det gäller att inte dricka den för kall, men heller inte låta den stiga över 15 grader. Det här kan vara den mest prisvärda utvecklade champagnen på Systembolaget just nu! Stark köprekommendation!
🏅 9,0 (exceptionell champagne)!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Så här ska mogen champagne smaka! Så gott och till ett fenomenalt lågt pris! En champagne som, så här sent på året, tar en plats i vår ”Nyårslista” är verkligen värd att prova!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🍾 Christian Senez Millésime 2000.
🏷 72002; 500 kr.
 25% Pinot Noir och 75% Chardonnay.
 0,8 g/ 100 ml (Brut).
🏼 Komplex, något utvecklad doft med inslag av rostat bröd, gula äpplen, choklad, hasselnötter och apelsin.
 Torr, mycket frisk, något komplex, utvecklad smak med inslag av gula äpplen, mineral, aprikos, apelsinskal, tropiska frukter, nektarin, honung, nougat och rostat bröd.
 Cristian Senez är ett litet champagnehus i Fontette, Aube, dvs. i södra delen av Champagne som startade 1955. Man äger 32 hektar och producerar drygt en halv miljon flaskor per år under varumärkena Cristian Senez och Cuvée Angélique. I just denna skapelse har man undvikit malolaktisk jäsning vilket har tillåtit att en del syra har överlevt den långa lagringstiden (18 år)! Komplex, mogen och utvecklad med inslag av rostat bröd, gula äpplen, choklad, nötter, honung och apelsin. Den är elegant, komplex och balanserad med en enorm smakrikedom och kraft som får vinet att leva länge i munhålan. Jag upplever att den levererar kring sin topp just nu och kanske stannar den där under 5 år till. Vidare är den relativt temperaturkänslig så det gäller att inte dricka den för kall, men heller inte låta den stiga över 15 grader. Det här kan vara den mest prisvärda utvecklade champagnen på Systembolaget just nu! Stark köprekommendation!
🏅 9,0 (exceptionell champagne)!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
@champagneexperten @champagnecristiansenez @sophienwald_official @sophienwaldglass @skultuna1607
Taggar: skumpa mousserande brabubbel 🥂 klucköppning bubbelkalendern2018 champagne julafton vintips vintage måndagslyx 🍾 nyårstips 2000
Länk till inlägget Dec 24, 2018 @ 19:11

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 
 
Senaste bilder från vår Instagram (@mousserande.se)