Collin-Guillaume Millésime 2008 (8,5)

Champagne Collin-Guillaume har sina rötter kring 1850 då familjen Jupin-Collin började odla druvor kring byn Ludes i Montagne de Reims. Drygt hundra år senare var Roland Collin en av initiativtagarna till grundandet av det lokala kooperativet i Ludes och hans sonson Didier, som idag driver egendomen var även ordförande i kooperativet innan han 1991 valde att börja buteljera viner under egen etikett. Idag omfattar egendomen åtta och en halv hektar och familjen odlar de tre klassiska druvorna för champagne; Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier, men dessutom de ovanliga sorterna Arbanne och Petit Meslier.

Collin-Guillaume Millésime 2008Champagnehus: Collin-Guillaume
Alkoholhalt: 12%
Årgång: 2008
Sockerhalt: 6 g/L
Arom: Lätt och frisk med toner av grönt äpple och citrusfrukter samt en bakomliggande honungsdoft.
Smak: Torr, frisk, balanserad och fräsch! Tydliga inslag av moget äpple, citrusfrukter, ljust bröd, mineral, mandel samt en svag underton av nougat.
Serveringstemperatur: 6-12 grader.
Passar bra till: Aperitif, fisk, skaldjur, ljust kött eller kyckling.
Pris: 359 kr.
Artikelnr: 2265
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Collin-Guillaume Millésime 2008 är fortfarande ung, men detta till trots är den ytterst njutbar redan nu. Den har en markerad syra som framträder väl i samspel med de trivsamma aromerna av moget äpple och fräscha citrusfrukter. Det finns hela tiden en bakomliggande mineralitet samt brödighet vilket lyfter skapelsen ännu mer. År 2008 anses ofta som ett mycket bra år och med detta sagt kommer nog skapelsen att utvecklas fint under fler år framöver. Detta är en riktigt prisvärd produkt! Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 8,5.

Blank

Hur betygsätter du Collin-Guillaume Millésime 2008? Rösta och kommentera gärna nedan.