Mumsigt till mousserande: Crème Ninon med torr Crémant de Bourgogne
För 2 personer, tar 10 min att tillaga.
Detta behövs:
250g frysta gröna ärtor
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 hönsbuljongtärning
1-1,5 dl grädde
1/2 citron
Crémant de Bourgogne
Salt & peppar
Smör till stekning
Så här gör du:
Finhacka lökarna och fräs snabbt i smör. Tillsätt sedan de frysta ärtorna, 2,5 dl vatten samt buljongtärningen. Koka upp låt sjuda 5 min. Tillsätt sedan 0,5 dl grädde och mixa allt slätt samt pressa i 1 msk citronsaft. Salta och peppra efter behov samt häll upp i tallrikar. Vispa sedan den resterande grädden, toppa med en klick samt häll i några msk bubbel. Vill man kan man riva citronskal över som garnering.
Bubbeltips till rätten:
Clotilde Davenne Crémant de Bourgogne (nr 7725)
André Delorme Crémant de Bourgogne (nr 74738)
Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Brut (nr 7688)
0 kommentarer