Crudo Prosecco Extra Dry 2015 (8,0)

Producenten Corvezzo har producerat vin sedan 1960 och har sitt tillhåll i Venetien. Detta vin skapas genom Charmantmetoden, dvs. vinet blandas i en trycktank av rostfritt stål tillsammans med socker och jäst. När sockret har omvandlats till alkohol och koldioxid, filtreras jästen bort och vinet tappas på flaska. Jäsningens längd påverkar kvaliteten; längre jäsning bevarar vinets aromämnen bättre och ger finare och mera hållbara bubblor.

Crudo Prosecco Extra Dry 2015Producent: Corvezzo
Alkoholhalt: 11%
Årgång: 2015
Sockerhalt: 12 g/L
Arom: Frisk och fruktigt intensiv doft av päron, gröna äpplen med inslag av honungsmelon.
Smak: Halvtorr, balanserad, frisk smak av grape, päron, citrusskal, honung, acacia och persika med mindre toner av mineral.
Serveringstemperatur: 6-10 grader.
Passar bra till: Sällskapsdryck, fisk- eller skaldjursrätter.
Pris: 79 kr
Artikelnr: 76580
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Crudo Prosecco Extra Dry 2015 är en svagt halmgul skapelse med fina och små bubblor som är ihållande under en lång tid. Den har en frisk och fräsch doft efterföljt av en fruktig och halvtorr smak. Aromen domineras primärt av äpple och päron, men det finns även en underliggande honungston som är trivsam. Priset är lågt och detta är ett riktgt bra mousserande vin för pengarna. Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 8,0.

Blank

Hur betygsätter du Crudo Prosecco Extra Dry 2015? Rösta och kommentera gärna nedan.

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan: