Dangin Réserve Nature (8,5)

Familjeägda Paul Dangin & Fils grundades 1947 och håller till i Celles-sur-Ource i Aube. Just detta mousserande vin är baserad på druvor från mycket gamla stockar som lagrats på ekfat. Den är även en Brut Nature, dvs. helt utan tillsatt socker. Årgången som nu (2016) finns att tillgå är från 2005.

Dangin Réserve NatureChampagnehus: Dangin et Fils
Årgång: 2005
Sockerhalt: 3 g/L
Alkoholhalt: 12,0%
Arom: Doften är mycket stor med generösa toner av äpple, persika, plommon, ljust bröd och mineral.
Smak: Mycket torr med nyanser av moget äpple, apelsin, persika brioche, nötter och mineral. Man känner även en fyllighet från ekfatslagringen.
Serveringstemperatur: 6-12 grader.
Passar bra till: Sällskapsdryck, grill, fisk- eller skaldjursrätter.
Pris: 397 kr
Artikelnr: 78065
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Dangin Réserve Nature är gyllene till färgen med små och pigga bubblor. Den upplevs väldigt vällagrad och mustig med tydliga komplexa nyanserade aromer. Primärt återfinns moget äpple, persika brioche, nötter och mineral samt även en bakomliggande lätt ekfatston. Trots att dosagen utgått så upplevs den inte för sur och åtstramad utan tvärt om är den full av kraft. Det här ett perfekt bubbel att kombinera med grillade kött- eller fiskrätter. Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 8,5.

Hur betygsätter du Dangin Réserve Nature? Rösta och kommentera gärna nedan.