Dehours Lieu-dit Les Genevraux 2006 (8,5)

I fyra generationer har familjen Dehours funnits i den lilla byn Cerceuil, Champagne och det är där på Valle de la Marnes sydsluttning vi återfinner deras vineri. Sedan 1995 ägs Champagne Dehours åter helt av familjen Dehours och med Jerome Dehours i spetsen har vingårdsarbetet åter hamnat i fokus, det är där genom hårt arbete och med respekt för naturen det vi återfinner i flaskorna skapas.

Dehours Lieu-dit Les Genevraux 2006Champagnehus: Dehours et Fils
Alkoholhalt: 12%
Årgång: 2006
Sockerhalt: 3 g/L
Arom: Mustigt fruktig doft med toner av apelsin, ljust bröd, mogna äpplen, nougat och honung.
Smak: Smaken är frisk och fruktig med mustig komplexitet. Den har en viss lagringston men mest tydligt är den härligt mustiga äppelsmaken och honungstonen. Vidare finner man nyanser av citrus, björbär, mineral och nougat.
Serveringstemperatur: 8-12 grader.
Passar bra till: Aperitif, fisk, skaldjur, ljust kött eller kyckling.
Pris: 449 kr
Artikelnr: 72467
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Dehours Lieu-dit Les Genevraux 2006 är gjort uteslutande på Pinot Meunier från gamla stockar i växtläget Les Genevraux som ligger utanför byn Troissy. Tirage skedde juli 2006 och vinet degorgerades april 2012. Det är ett komplext mousserande vin med härliga toner av björnbär, mogna äpplen och honung. Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 8,5.

Blank

Hur betygsätter du Dehours Lieu-dit Les Genevraux 2006? Rösta och kommentera gärna nedan.