Delamotte Bdb Brut

Posted · 3 Comments

? Delamotte Bdb Brut.
? nr 77736; 499 kr.
? 100% Chardonnay (Blanc de Blancs).
? 0,8 g/ 100 ml (Brut).
? Frisk och fruktig med toner av rött äpple, brioche, nötter och mineral.
? Torr, frisk och fräsch. Toner av röda äpplen, tropisk frukt, gräddkola, nötter, citrusfrukter, rostat bröd och mineral.
? De druvor som man inte använder när man producerar champagne hos Salon låter man ingå i champagne från grannhuset Delamotte. Detta ger en mycket typisk husstil som kännetecknas av elegans men samtidigt kraft. Vinet har lagrats minst fyra år på sin jästfällning innan dégorgering. Just denna skapelse består av 100% Chardonnay från Côte de Blancs, framförallt från de egna odlingarna i Le Mesnil, Avize och Oger. Detta är en riktigt bra och trevlig champagne som upplevs krispigt uppfriskande. Den är lite lätt utvecklad, men det är främst den tydliga äppeltonen blandat med mineraliteten som imponerar.
? 9,0 (exceptionell champagne)!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Lite söndagsbubbel är aldrig fel och speciellt inte denna finfint krispiga skapelse! Skål på er! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ? Delamotte Bdb Brut (nr 77736; 499 kr). 100% Chardonnay (Blanc de Blancs). 0,8 g/ 100 ml (Brut). ? Frisk och fruktig med toner av rött äpple, brioche, nötter och mineral. Torr, frisk och fräsch. Toner av röda äpplen, tropisk frukt, gräddkola, nötter, citrusfrukter, rostat bröd och mineral. De druvor som man inte använder när man producerar champagne hos Salon låter man ingå i champagne från grannhuset Delamotte. Detta ger en mycket typisk husstil som kännetecknas av elegans men samtidigt kraft. Vinet har lagrats minst fyra år på sin jästfällning innan dégorgering. Just denna skapelse består av 100% Chardonnay från Côte de Blancs, framförallt från de egna odlingarna i Le Mesnil, Avize och Oger. Detta är en riktigt bra och trevlig champagne som upplevs krispigt uppfriskande. Den är lite lätt utvecklad, men det är främst den tydliga äppeltonen blandat med mineraliteten som imponerar. ? 9,0 (exceptionell champagne)! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ @lidbyvin
Taggar: ? champagne bubbel skumpa klucköppning delamotte ? mousserande bubbelkalendern2018 söndagslyx
Länk till inlägget Dec 09, 2018 @ 20:07

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan:
3 Responses to "Delamotte Bdb Brut"
  1. Henrik skriver:

    Trevlig champagne.
    Fruktig och frisk.

    (Uppdatera pris, 479kr nu)

  2. andersahlgren skriver:

    Drack den för några veckor sedan. Riktigt trevlig

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *