Deutz Brut Vintage 2010 (8,0)

Champagne Deutz är beläget i vackra Aÿ, en av de 17 grand cru-byarna i hjärtat av Champagne. Företaget grundades 1838 av William Deutz , som namnet antyder har familjen Deutz sina rötter i Tyskland, så som många av de större husen som grundades vid denna tid. Huset jobbar hantverksmässigt och har en årlig produktion av 2 miljoner flaskor per år.

Deutz Brut Vintage 2010Champagnehus: Deutz
Årgång: 2010
Alkoholhalt: 12,0%
Sockerhalt: 10 g/L (Brut)
Arom: Krämig doft med inslag av röda äpplen, plommon, nougat, rostat bröd, mineral och choklad.
Smak: Komplex, torr med en fin syra och koncentrerad äppelfruktighet med toner av gula och röda äpplen, citrus, mineral, nougat, choklad och aprikos.
Serveringstemperatur: 8-12 grader.
Passar bra till: Sällskapsdryck, efterrätter, fisk- eller skaldjursrätter.
Pris: 499 kr
Artikelnr: 99592
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Deutz Brut Vintage 2010 är betydligt mer koncentrerad i sin smakarom och med lite högre syra i sitt avslut än 2009. Den klassiska aromprofilen från Deutz med sin krämiga fruktighet finns närvarande och även i 2010an är det en härlig äppelfruktighet som dominerar, men som backas upp av nötter, nougat och söta solmogna citrusfrukter. Klart njutvärd just nu, men den koncentrerade aromen lugnar nog ner sig inom något år så en kortare lagring har möjlighet att öka dess potential ytterligare. Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 8,0 (mycket bra champagne).

Hur betygsätter du Deutz Brut Vintage 2010? Rösta och kommentera gärna nedan.