Deutz Brut Vintage 2012 (8,5)

Champagne Deutz är beläget i vackra Aÿ, en av de 17 grand cru-byarna i hjärtat av Champagne. Företaget grundades 1838 av William Deutz , som namnet antyder har familjen Deutz sina rötter i Tyskland, så som många av de större husen som grundades vid denna tid. Huset jobbar hantverksmässigt och har en årlig produktion av 2 miljoner flaskor per år.

Deutz Brut Vintage 2012Champagnehus: Deutz
Årgång: 2012
Alkoholhalt: 12,0%
Sockerhalt: 10 g/L (Brut)
Arom: Krämig doft med inslag av röda äpplen, plommon, nougat, rostat bröd, mineral och choklad.
Smak: Komplex, torr med en fin syra och delikat äppelfruktighet med toner av röda äpplen, citrus, mineral, nougat, choklad och aprikos.
Serveringstemperatur: 8-12 grader.
Passar bra till: Sällskapsdryck, efterrätter, fisk- eller skaldjursrätter.
Pris: 499 kr
Artikelnr: 95514
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Deutz Brut Vintage 2010 var betydligt mer koncentrerad i sin smakarom och med lite högre syra i sitt avslut än Deutz Brut Vintage 2009, men hos Deutz Brut Vintage 2012 är det istället en lättare, elegantare och mer diskret aromprofil som framhävs. De klassiska smak och dofterna från Deutz-millésime med sin krämiga fruktighet finns närvarande med en härlig äppelfruktighet som dominerar, men som backas upp av nötter, nougat och söta solmogna citrusfrukter. Jag tror inte lagringspotentialen är lika bra hos 2012 som 2010, men den är riktigt härlig att njuta redan nu! Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 8,5 (mycket bra champagne).

Hur betygsätter du Deutz Brut Vintage 2012? Rösta och kommentera gärna nedan.