Deutz Cuvée William 2002 (9,0)

 

Champagne Deutz är beläget i vackra Aÿ, en av de 17 grand cru-byarna i hjärtat av Champagne. Företaget grundades 1838 av William Deutz , som namnet antyder har familjen Deutz sina rötter i Tyskland, så som många av de större husen som grundades vid denna tid. Huset jobbar hantverksmässigt och har en årlig produktion av 2 miljoner flaskor per år.

Deutz Cuvée William 2002Champagnehus: Deutz
Årgång: 2002
Alkoholhalt: 12,0%
Sockerhalt: 12 g/L
Arom: Komplex doft med utvecklade toner av moget äpple, gula plommon, ingefära, knäck, konserverad persika och torkade aprikoser.
Smak: Komplex, torr och mogen smak med en balanserad syra och härlig äppelfruktighet med toner av gula äpplen, citrus, mineral, nougat och aprikos.
Serveringstemperatur: 8-12 grader.
Passar bra till: Sällskapsdryck, efterrätter, fisk- eller skaldjursrätter.
Pris: 880 kr
Artikelnr: 96026
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Deutz Cuvée William 2002 är en av champagnehuset Deutz prestige-champagner och den bär namnet av grundaren; William Deutz. Både doften och smaken är fantastiskt komplex och har ett djup som får Marianergraven att upplevas som grund. Just denna årgång – 2002 – är en av 200-talets bästa och det kan man verkligen känna! Tyvärr går den inte att köpa via Systembolaget längre, men privatimport är alltid möjlig. Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 9,0.

Hur betygsätter du Deutz Cuvée William 2002? Rösta och kommentera gärna nedan.