Deutz Cuvée William 2006 (9,0)

Champagne Deutz är beläget i vackra Aÿ, en av de 17 grand cru-byarna i hjärtat av Champagne. Företaget grundades 1838 av William Deutz , som namnet antyder har familjen Deutz sina rötter i Tyskland, så som många av de större husen som grundades vid denna tid. Huset jobbar hantverksmässigt och har en årlig produktion av 2 miljoner flaskor per år. Just denna skapelse tilläts ligga 9 år på jästen.

Deutz Cuvée William 2006Champagnehus: Deutz
Årgång: 2008
Alkoholhalt: 12,0%
Sockerhalt: 6 g/L
Arom: Komplex doft med utvecklade toner av moget rött äpple, gula plommon, ingefära, knäck, konserverad persika och torkade aprikoser.
Smak: Komplex, torr och mogen smak med en balanserad syra och härlig äppelfruktighet med toner av röda äpplen, citrus, mineral, honung, nougat och aprikos.
Serveringstemperatur: 8-12 grader.
Passar bra till: Sällskapsdryck, efterrätter, fisk- eller skaldjursrätter.
Pris: 1300 kr
Artikelnr: 91819
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Deutz Cuvée William 2006 är en djupt gyllen skapelse med ytterst små och fina bubblor. Den har en mycket aromatisk doft som primärt går mot mogna röda äpplen, tropiska frkter och honung. Smaken är, även den, främst baserad på Pinot Noir med rött äpple, citrus och nougat, men det finns även underliggande aromer som lyfter komplexiteten ytterligare. Deutz har två prestigechampagner, Cuvée William Deutz samt den ännu dyrare Amour de Deutz. Personligen gillar jag främst Cuvée William. Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 9,0.

Hur betygsätter du Deutz Cuvée William 2006? Rösta och kommentera gärna nedan.