Devaux D Millésimé 2008 (8,5)

Huset grundades 1846 av de två bröderna Jules och Auguste Devaux, men förvaltades främst under lång tid av tre kvinnor som överlevde sina män. Den sista i Devaux linje var Jean-Pol Auguste Devaux och då han inte lyckades föra vidare arvet anförtrott han huset Devaux 1987 till Laurent Gillet. De odlar endast pinot noir samt chardonnay samt har som stil att låta flaskorna vila länge på jästfällningen.

Devaux D Millésimé 2008Champagnehus: Champagne Devaux
Alkoholhalt: 12%
Årgång: 2008
Sockerhalt: 8 g/L
Arom: Lätt, mogen och frisk med toner av gult äpple och citrusfrukter samt en bakomliggande ton av persika.
Smak: Torr, frisk och komplex! Tydliga inslag av moget gult äpple, citrusfrukter, ljust bröd, mineral, torkad frukt och mandel.
Serveringstemperatur: 6-12 grader.
Passar bra till: Aperitif, fisk, skaldjur, ljust kött eller kyckling.
Pris: 549 kr.
Artikelnr: 96072
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Devaux D Millésimé 2008 är ett riktigt bra mousserande vin som har komplexa undertoner och en härlig arom av mogna gula äpplen. Balansen i vinet är bra och dess gyllene färg lyses upp av små pigga bubblor. Vinet har lagrats under minst 6 år vilket gett den ett djup som är väl värt att utforska mer än en gång. År 2008 anses ofta som ett mycket bra år och med detta sagt kommer nog skapelsen att utvecklas fint under fler år framöver. Detta är en riktigt prisvärd produkt! Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 8,5.

Blank

Hur betygsätter du Devaux D Millésimé 2008? Rösta och kommentera gärna nedan.