Domaine Labarthe Brut Methode Ancestrale (8,0)

Domaine Labarthe har 68 ha vinodlingar i Castanet, södra Frankrike och har varit i familjen Albert ägor sedan 1550. Vinstockarnas medelålder är 30 år och marken består främst av lera och kalk. De är ekologiskt certifierade sedan flertalet år tillbaka. Just detta vin är producerat med ‘Method Ancestrale’, dvs. ursprungsmetoden. Den går även under många lokala namn i olika franska regioner, såsom “rurale”, “artisanale” och “gaillacoise”. Skillnaden mot méthode classique är att den första jäsningen är inte helt avslutad när vinet tappas på flaska, vilket innebär att kolsyran produceras av naturliga sockerarter. Man genomför inte heller degorgering och dosage, men vinet filtreras vanligen.

Domaine Labarthe Brut Methode AncestraleVingård: Domaine de Labarthe
Alkoholhalt: 10%
Årgång: NV
Sockerhalt: 16,4 g/L
Arom: Frisk doft med inslag av gröna äpplen, citrus, kex och mineral.
Smak: Torr och mycket frisk. Smaken har inslag av krispigt grönt äpple, citrus, mineral och bröd. Den har väldigt kort eftersmak.
Serveringstemperatur: 8-12 grader
Passar bra till: Aperitif, skaldjur, ost eller efterrätter.
Pris: 164 kr
Artikelnr: 76230
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Domaine Labarthe Brut Methode Ancestrale är ett spännande mousserande vin producerat med Methode Ancestrale, dvs. ursprungsmetoden. Den är mycket frisk och fräsch med tydliga inslag av grönt äpple. Vidare finner man en lättare arom av citrus och ljust bröd, men det är främst äpplet som märks. Eftersmaken är mycket kort och lämnar en renande känsla i munnen. Det njöts tillsammans med brieost och det fungerade utmärkt då både ostens- och bubblets smaker amplifierades.Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 8,0.
GULDMEDALJ_done

Hur betygsätter du Domaine Labarthe Brut Methode Ancestrale? Rösta och kommentera gärna nedan.

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan: