Due Padri Brut

Due Padri Brut (6,0)

 

Due Padri Brut är gjord på druvan Passerina från regionen Marche på den italienska Adriatkusten. Just Passerina är känd för att ge en mycket klar ljusgul druvjuice, vilket denna skapelse är ett bevis på. Vinet är utvecklat av Odd Spångberg och Willy Nilsson tillsammans med Tryffelsvinets vinklubb samt den Italienska producenten Velenosi.

Due Padri Brut av Odd och WillyAlkoholhalt: 12,5%
Årgång: 2012
Sockerhalt: ?? g/L
Arom: Doften är frisk om än lätt subtil med nyanser av citrus och persika.
Smak: Smaken är mycket trevlig, men även den subtil till en början. Tydliga citrussmaker med nyanser av svartvinbärsblad, krusbär och lime.
Serveringstemperatur: 8-12 grader
Passar bra till: Fungerar perfekt som aperitif eller till lättare anrättningar.
Pris: 99 kr
Artikelnr: 77044
Druvsammansättning:[chart data=”0,100,0″ bg=”FFFFFF” labels=”|100% Passerina|” colors=”FF4D4D,4DFF4D,4D4DFF” size=”350×100″ title=”” type=”pie”]

Motivering och betyg: Ett typisk sommarbubbel som kommer att fungera utmärkt till en mängd olika anrättningar pga. dess initialt relativt subtila smak! Frisk och fräsch, helt enkelt! Efter att ha provat detta vin ett antal gånger kan man dock konstatera att det är väldigt dyrt i förhållande till priset. Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 6,0.

Blank

Hur betygsätter du Due Padri Brut? Rösta och kommentera gärna nedan.

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan: