Duval-Leroy Brut Organic

Duval-Leroy Brut Organic (8,5)

Det familjeägda champagnehuset Duval-Leroy grundades 1859. Idag styrs huset sedan 1991 av Carol Duval-Leroy. Egendomen omfattar 200 hektar vinodlingar. Denna champagne är ekologiskt certifierad. Delar av vinet har tillbringat tid på en blandning av större- och mindre ekfat.

Duval-Leroy Brut OrganicChampagnehus: Duval-Leroy
Årgång: NV
Sockerhalt: 3 g/L
Alkoholhalt: 12,5%
Arom: Komplex doft med utvecklade toner av moget äpple, gula plommon, knäck, konserverad persika och ljust bröd.
Smak:  Komplex, torr och mogen smak med en balanserad syra och härlig äppelfruktighet med toner av gula äpplen, citrus, mineral, tropiska frukter, nougat och aprikos.
Serveringstemperatur: 6-12 grader.
Passar bra till: Sällskapsdryck, grill, fisk- eller skaldjursrätter.
Pris: 389 kr
Artikelnr: 7913
Druvsammansättning:[chart data=”70,30,0″ bg=”FFFFFF” labels=”70% Pinot Noir|30% Chardonnay|” colors=”FF4D4D,4DFF4D,4D4DFF” size=”350×100″ title=”” type=”pie”]

Motivering och betyg: Duval-Leroy Brut Organic är en ekologiskt certifierad champagne som även är OK för veganer då den inte innehåller klarningsmedel av animaliskt natur. Det är en riktigt bra balanserad skapelse där primära aromer av gult äpple, gula plommon och citrusfrukter lutar sig på en stabil syraryggrad som är riktigt bra balanserad. Låg sockerhalt och lågt pris! Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 8,5.

Hur betygsätter du Duval-Leroy Brut Organic? Rösta och kommentera gärna nedan.

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan: