Eric Rodez Blanc de Noirs Ambonnay Grand Cru (9,0)

Rodez är en familjeegendom i nionde generationen och Eric var tidigare oenolog (expert på vin) på Krug och där lärde han sig vikten av att blanda små parceller och även deras sätt att arbeta med ekfat. Just nu befinner man sig i Grand Cru-byn Ambonnay. Sedan 2009 arbetar man biodynamisk och är från 2012 HVE-certifierad (Haute Valeur Environnmentale).
Eric Rodez Blanc de Noirs Ambonnay Grand Cru
Producent: Eric Rodez
Alkoholhalt: 12%
Sockerhalt: 4 g/L (Brut)
Arom: Doften är mycket komplex och har tydlig arom av honung, mörk choklad, äpple, päron, plommon och brioche.
Smak: Torr och intensivt fruktig med en mjuk syra. Nyanser av rött äpple, apelsin och grapefrukt blandas med rostat bröd, mörk choklad, nötter och mineral.
Serveringstemperatur: 8-12 grader
Passar bra till: Aperitif, skaldjur, fågel eller fisk.
Pris: 529 kr
Artikelnr: 77652
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Eric Rodez Blanc de Noirs Ambonnay Grand Cru är en blandning av 15 olika viner, från 6 olika årgångar 2010-2005. 40 % av vinet går inte igenom malolaktisk jäsning samt hela 70% har lagrats på små ekfat. Det är en härligt mörkgul skapelse och bubblorna är pigga och långvariga. Då den helt är baserad på Pinot Noir återfinns rött äpple som den primära arombasen, men även andra djupare toner av tropiska frukter, choklad och nötter återfinns. Detta är en storslagen champagne med mycket bra balans, intensitet, kraft och elegans. Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 9,0 (exceptionell champagne).

Blank

Hur betygsätter du Eric Rodez Blanc de Noirs Ambonnay Grand Cru? Rösta och kommentera gärna nedan.

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan: