Eric Rodez Cuvée des Crayéres Ambonnay Grand Cru (8,0)

Rodez är en familjeegendom i nionde generationen och Eric var tidigare oenolog (expert på vin) på Krug och där lärde han sig vikten av att blanda små parceller och även deras sätt att arbeta med ekfat. Just nu befinner man sig i Grand Cru-byn Ambonnay. Sedan 2009 arbetar man biodynamisk och är från 2012 HVE-certifierad (Haute Valeur Environnmentale).
Eric Rodez Cuvée des Crayéres Ambonnay Grand Cru
Producent: Eric Rodez
Alkoholhalt: 12%
Sockerhalt: 5 g/L
Arom: Frisk doft med toner av apelsin, ljust bröd, moget rött äpple, stenfrukter, smörkola och mineral.
Smak: Smaken är även den frisk och fruktig, men även en viss komplexitet. Nyanser av citrus, rött äpple, mineral, stenfrukter, honung och nougat återfinns.
Serveringstemperatur: 8-12 grader
Passar bra till: Aperitif, skaldjur, fågel eller fisk.
Pris: 458 kr
Artikelnr: 72569
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Eric Rodez Cuvée des Crayéres Ambonnay Grand Cru är en blandning av 4-5 olika årgångar där den äldsta är från 2007 samt 25% har lagrats på små ekfat. Det är en härligt ljusgul skapelse och bubblorna är pigga och långvariga. Då den primärt är baserad på Pinot Noir återfinns rött äpple som den primära arombasen, men denna sammanflätas med nyanser av mogna stenfrukter, citrusfrukter och viss mineralitet. Eftersmaken är lång och mycket trivsam. Det är första gången jag provar något från detta hus och jag blev riktigt positivt överraskad! En riktigt prisvärd champagne! Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 8,0.

Blank

Hur betygsätter du Eric Rodez Cuvée des Crayéres Ambonnay Grand Cru? Rösta och kommentera gärna nedan.

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan: