Fallet Dart Cuvée de Réserve Brut (8,5)

I den västligaste delen av Champagne, utmed floden Marne, har Fallet-Dart sina domäner, närmare bestämt i Drachy, i närheten av Charly-sur-Marne. Där förfogar de över 18 hektar och har så gjort sedan flera hundra år tillbaka. Idag drivs Fallet-Dart av bröderna Daniel och Gerard Fallet, tillsammans med deras söner Paul och Adrien.

Fallet Dart Cuvée de Réserve Brut Champagnehus: Fallet Dart
Årgång: NV
Alkoholhalt: 12,5%
Sockerhalt: 9 g/L
Arom: Mustigt fruktig doft med toner av apelsin, ljust bröd, mogna äpplen, moget plommon, nougat och honung.
Smak: Smaken är även den frisk och fruktig, men även en viss komplexitet. Den har en viss lagringston men mest tydligt är den härligt mustiga äppelsmaken. Vidare finner man nyanser av citrus, mineral, stenfrukter, honung och nougat.
Serveringstemperatur: 7-12 grader
Passar bra till: Fisk, skaldjur eller som aperitif.
Pris: 380 kr
Artikelnr: 78230
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Fallet Dart Cuvée de Réserve Brut är ett bra vin där pinot meunier-druvans fulla kraft kommer fram och man känner det lite jordigt komplexa djup som oftast inte återfinns i vanliga champagner. Jag är väldigt förtjust i denna druva då den ger en lite annorlunda upplevelse än vad man är van vid. Smaken ligger även kvar länge i munhålan vilket gör att detta vin kan njutas en lång stund. Skapelsen är härligt ljusgul och bubblorna är pigga och långvariga. Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 8,5.

Blank

Hur betygsätter du Fallet Dart Cuvée de Réserve Brut? Rösta och kommentera gärna nedan.

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan: